NIEUWS

Samsung MP3-speler met beelden

Redactie HiFi.nl | 20 september 2000
Het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics heeft zijn populaire Yepp MP3-speler aangepast, zodat die naast geluid ook beelden levert. Je kunt je favoriete sterren nu dus ook bekijken terwijl je swingt op hun hits.

Het gaat hier niet om video. Dat zou pas echt indrukwekkend zijn voor een toestel met een grootte van 6,5 x 9,9 x 2,5 cm. Video op een Yepp zou waarschijnlijk ook verschrikkelijk duur zijn en erg lastig met de beperkte capaciteit van de hedendaagse geheugenkaartjes. In plaats daarvan kan de Photo Yepp-player op een ingebouwd 2-inch kleurenschermpje met een resolutie van 280 x 220 pixels een serie stilstaande beelden tonen die bij een geluidstrack horen. Dit betekent dat je kunt genieten van foto's van je favoriete popsterren terwijl je swingt op hun nieuwste hits. Je kunt ook de teksten van de songs zien, zodat je mee kunt zingen. En met het toestelletje kun je ook nog eens vreemde talen leren door naar voorbeeldzinnen te luisteren terwijl ze op het scherm verschijnen.

De beelden zijn standaard in JPEG-formaat. Het toestel is voorzien van een 133-MHz processor en kan verbonden worden met een pc via een USB-kabel. Het heeft geen ingebouwd geheugen, maar wordt geleverd met een 32-MB SmartMedia-kaart. Het apparaat weegt ongeveer 113 gram. Samsung hoopt dat het idee overgenomen zal worden door commerciële muziekproducers, online service providers en anderen. Deze partijen zouden eigen programma's kunnen aanbieden die je naar het toestel kunt downloaden.

Momenteel is het hebbeding alleen nog maar beschikbaar in Korea, met een prijs van ongeveer 360 dollar. Samsung heeft nog niet bekendgemaakt wanneer het ook in de rest van de wereld in de winkelrekken zal liggen.

Bron: ZDNet

EDITORS' CHOICE