NIEUWSMarantz

Marantz` A/V-receivers

Redactie HiFi.nl | 08 april 2003 | Marantz

De nieuwe digitale surround receiver van Marantz, de SR 9300, bevat de onderdelen van de Reference standaard serie van de fabrikant. Deze elementen zijn onder andere THX Ultra 2, Circle Surround II, Precision Decoding en een verbeterde mogelijkheid de receiver op te waarderen via de RS232 aansluiting. Deze aansluiting maakt het ook mogelijk het apparaat aan te sluiten op een centraal besturingssysteem.

Nieuwe receiver Marantz

Met de toepassing van de nieuwste technieken en technologieën heeft Marantz met de SR9300 een uitstekend home cinema product. Van oorverdovende donder tot subtiele details al het geluid wordt accuraat, puur en realistisch ten gehoor gebracht.De THX Ultra 2 specificatie staat garant voor ongecomprimeerde weergave van 7.1 kanaals bronnen van zowel video als audio bronnen. Daarbij heeft Marantz de Advanced Speaker Array techniek toegepast. Dit is een additionele THX techniek die het geluid verstuurd naar twee surround en twee achter speakers voor de optimale beleving van het surround geluid.

Maar naast het geluid is de SR9300 ook goed uitgerust voor beeldweergave. Onder andere stellen de DTS 96/24 processoren de gebruikers in staat DVD’s natuurgetrouw weer te geven met een transparante geluidskwaliteit. Maar wat gebeurt er met stereo of mono bronnen? Ook daar is aan gedacht. Circle Surround heeft de techniek die toe is aan de tweede versie. Met de techniek wordt mono of stereo gedecodeerde muziek geschikt gemaakt voor maximaal 6.1 weergave.

De SR9300 is een topmodel in de Marantz opstelling en met de SR8300 probeert de fabrikant met een stapje terug nog meer audio liefhebbers over de streep te trekken. Deze digitale surround receiver is echter nog steeds THX gecertificeerd en heeft heeft verder vrijwel dezelfde opbouw als zijn grotere broer. Dus ook het Circle Surround geluid en de DTS techniek voor goede weergave van zowel beeld als geluid van verschillende bronnen en formaten.

De belangrijkste zaken op een rijtje:

SR9300
THX ultra II gecertificeerd
7 x 160 Watt
DTS96/24
"New decoding plot"  (levert een nauwkeuriger geluid omdat de DSP nauwkeuriger decodeert)
Copperplated chassis
Vergulde aansluitingen
Zware ringkerntrafo
Prijs: 3499 Euro

SR8300
6 x 140 Watt
THX select gecertificeerd
DTS96/24
"New decoding plot"
Prijs: 2499 Euro

MERK

EDITORS' CHOICE