NIEUWSSony

9000 Serie van Sony

Redactie HiFi.nl | 10 april 2003 | Sony | Importeur: Sony Nederland

(Ingezonden mededeling)

Sony Nederland heeft aangekondigd te komen met een nieuwe serie van HiFi componenten, die voldoen aan de vraag naar hoogwaardige apparaten. Volgens de fabrikant weerspiegelt de 9000-serie het potentieel dat de verschillende digitale formaten bieden aan gebruikers die willen investeren in de allerbeste apparatuur. De nieuwe serie bestaat uit de TA-DA9000ES meerkanaals digitale versterker, de SCD-XA9000ES Super Audio CD speler en de 1000 watt SA-WX900 subwoofer.

De versterker is voorzien van zeven onafhankelijk versterkte kanalen, die elk 200 Watt uit kunnen sturen. De TA-DA9000ES is voorzien van decoders voor Dolby Digital EX, dts-ES, dts 96/24 en Dolby Pro Logic II. Door de i.Link connectie (IEEE 1394) is het mogelijk andere i.Link uitgevoerde apparaten met één kabel te verbinden en de signalen direct te laten horen.

Sony TA-DA9000ES

Eén zo`n apparaat met i.Link functie is de SACD speler uit de 9000 serie. De speler blinkt niet alleen uit bij SACD weergave, maar ook bij het conventionele CD formaat presteert de speler optimaal. Dankzij een nieuwe dubbele laser pick-up die de afzonderlijk Super Audio CD en de conventionele CD-laag kan lezen biedt de speler ook afspeelmogelijkheden voor CD-R en CD-RW. Opvallend kenmerk is de drievoudige voeding van de digitaal naar analoog systemen. Door deze constructie kan het brede frequentie bereik van SACD worden weergeven met aanzienlijk minder ruis.

Sony SCD-XA9000ES

Het derde component is de SA-WX900 subwoofer, het beste wat Sony biedt op dit gebied. Het uitgangsvermogen van de subwoofer is groot met 1.000 Watt via twee 300 millimeter grote baseenheden. De speciaal ontworpen 1.000 Watt versterker past zich als het ware aan aan het type muziek, om zo een goede basweergave van elk type muziek te waarborgen. De SA-WX900 is voorzien van een subwooferingang via RCA-aansluiting en speaker in- en uitgangen.

Sony verwacht dat de versterker en SACD speler in oktober de winkels bereiken, daar waar de subwoofer twee maanden eerder al gekocht kan worden.


EDITORS' CHOICE