NIEUWSThule

Goed wordt nog beter

Redactie HiFi.nl | 06 april 2003 | Thule

(Ingezonden mededeling)

De Thule Audio DVD-250B en CD-150B leveren al behoorlijke prestaties op het gebied van de geluidskwaliteit, maar daar brengt de fabrikant nu nog verbetering in. Het nieuwe DIGIT II Upgrade board maakt gebruik van de allernieuwste technieken en inzichten van Analog Devices en Burr Brown op het gebied van digitaal naar analoog omzetters en omzetters die de andere kant op werken.

Thule Audio DIGIT II board

Met het nieuwe board wordt de geluidskwaliteit op een drietal punten verbeterd. Allereerst verhoogt de Thule DIGIT II het dynamische bereik, dat betekent dat weergave van hele zachte passages nu zonder vervorming mogelijk is. Een kenmerk van hele goede A/D en D/A converters. Daarnaast heeft de fabrikant een hoogwaardige timing technologie toegepast om timing verschillen (jitter) zo klein mogelijk te houden en daarmee de oorspronkelijke helderheid en detaillering van het CD of DVD signaal te behouden.

Tenslotte beperken de hoge capaciteit van de digitale converteerders de ruis die karakteristiek is voor dergelijke technieken tot een minimum. Het uiteindelijke resultaat van het nieuwe board dat 700 euro kost is een gedetailleerdere weergave.


EDITORS' CHOICE