NIEUWSSharp

37 inch Aquos

Redactie HiFi.nl | 04 april 2003 | Sharp

Sharp Aquos LC37HV4E

Philips, LG en Samsung strijden om het hardst voor de prototypes van de grote LCD schermen, waar Sharp zich rustig houdt in die ontwikkeling. En dat terwijl het merk ├ę├ęn van de meest gewaardeerde LCD schermen op de markt brengt, de Aquos. Om aan te geven dat ook deze Japanse gigant niet stil zit is heeft Sharp de Aquos LC-37HV4E ge├»ntroduceerd.

De nieuwe LCD televisie is het grootste model dat Sharp tot nu toe heeft uitgebracht en heeft een 16:9 beeldformaat met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Door de toepassing van zelf ontwikkelde technologie├źn als Advanced Super View en Black TFT technologie is de horizontale en verticale kijkhoek vergroot tot 170 graden. Het beeld zelf kenmerkt zich door een helder en scherp beeld met een goede contrast verhouding (800:1).

Net als bij het kleinere model, de LC30HV2E, wordt het nieuwe scherm geleverd met een externe controle box voor alle mogelijke aansluitingen. De receiver is uitgerust met onder andere drie Scart aansluitingen, een PC input en een instelbare componenten input. Beschikbaarheid en prijzen zijn nog niet precies bekend, maar de verwachting is dat het scherm rond juli verkrijgbaar zal zijn.

Tegelijk met de aankondiging van het nieuwe grote model heeft Sharp alvast de nieuwe versie van het 30 inch model uitgebracht. De LC30HV4E heeft dezelfde eigenschappen als het grotere model, met dezelfde technologie.


EDITORS' CHOICE