Nieuwe speaker Anthony Gallo

Redactie HiFi.nl | 05 april 2003 | Gallo Acoustics

A-Diva van Anthony GalloMet de Nucleus Micro introduceerde Anthony Gallo een wereldwijd succesnummer. Niet alleen op het gebied van geluidskwaliteit, maar met name het moderne ontwerp van de speakers sprak velen aan. Getuige ook de "bijrol" die de speakers spelen in Austin Power`s Goldmember en in de laatste film van George Clooney Solaris. Het succes heeft er gelukkig niet toe geleid dat Gallo stil is blijven zitten. Zo was er al de Dué met een 180 graden bandtweeter en nu komt de A`Diva uit.De A`Diva is opgebouwd uit een verbeterde versie van de 3 inch driver die in de Nucleus Micro werd gebruikt.

Deze verbeterde technologie in combinatie met een grotere bol (12,7 centimeter doorsnede en 1,6 kilogram tegenover 10 centimeter en 0,8 kilogram in de Nucleus Micro) zorgt voor een betere geluidskwaliteit, met name bij lage tonen. Zo goed zelfs dat de fabrikant claimt dat een subwoofer achterwege kan blijven.Voor wat betreft de plaatsing van de speakers in de kamer zijn er geen restricties. De A`Diva komt compleet met bijgeleverde beugels en simpele rubber ring waardoor de speaker op vrijwel iedere plek geplaatst kan worden zonder vervelende resonanties en bijgeluiden.

De speaker is verder geheel magnetisch afgeschermd, zodat plaatsing in de buurt van televisies of monitoren geen enkel probleem geeft. De A`Diva heeft een maximaal vermogen van 50 watt in stereo toepassingen en 100 watt in een cross-over situatie. Het model is momenteel verkrijgbaar in zilvergrijs, wit en hoogglans zwart en de RVS versie komt in mei uit. De speaker is volgens de fabrikant goed te gebruiken als center speaker in Nucleus Micro systeem en ook te combineren als achterspeakers voor een Dué home cinema systeem en kost 350 euro per stuk.

MERK

EDITORS' CHOICE