NIEUWSB&W

Miljoenste DVD Audio speler

Redactie HiFi.nl | 04 april 2003 | B&W

De DVD Entertainment Group heeft aangekondigd dat tot nu toe er meer dan 1 miljoen DVD Audio spelers zijn verkocht. Hiermee loopt het formaat achter op de SACD spelers, waarvan Sony al in november dezelfde mijlpaal kon melden. Volgens Sony is dat het resultaat van het populaire en betaalbare Sony Dream System waar SACD spelers deel van uit maken.

Het succes van DVD Audio is in ieder geval groot genoeg voor Soundscan, de bron van de muziekindustrie die bijhoudt hoeveel er van wat wordt verkocht, om DVD Audio apart te gaan bijhouden. Doordat dit nu nog in de reguliere DVD verkoop is meegenomen is niet duidelijk over software en hardware er precies verkocht is.

De grootste uitdaging voor beide formaten is de consument aanzetten tot het overzetten van de CD collectie naar een SACD of DVD Audio collectie. Recent onderzoek toonde echter aan dat een groot aantal muziekliefhebbers deze upgrade wel overwegen, maar ze verward zijn door de twee formaten. De komst van spelers die zowel SACD als DVD Audio kunnen afspelen. Maar naast de spelers moet het aanbod van titels natuurlijk ook aantrekkelijk genoeg zijn de overstap te wagen. Platenmaatschappijen komen dan ook meer en meer met nieuwe SACD of DVD Audio titels. Voor SACD lijkt de release van Pink Floyd`s Dark Side of the Moon een belangrijke duw in de rug te gaan geven voor het formaat

MERK

EDITORS' CHOICE