NIEUWS

InFocus projectoren

Redactie HiFi.nl | 25 maart 2003

InFocus is één van de belangrijkste fabrikanten op het gebied van digitale projectie. Mede door de constante veranderingen die het bedrijf heeft toegepast en de kwaliteit projectoren aan te passen aan de vraag in de markt heeft InFocus deze toppositie verworven. Met de introductie van drie nieuwe modellen bevestigt de InFocus Corporation haar positie als wereldmarktleider.
InFocus ScreenPlay 7200

Een van die drie nieuwe modellen is de ScreenPlay 7200. Een projector die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in een home cinema omgeving. De projector maakt onder andere gebruik van de nieuwe Mustang/HD2 DLP technologie die is ontwikkeld door Texas Instruments en de nieuwe video processing techniek van Faroudja. Aangevuld met Carl Zeiss lenstechnologie garanderen een eerste klas beeldkwaliteit. Gelukkig heeft InFocus ook aan de beeldbronnen gedacht, want maar liefst acht aansluitmogelijkheden houden de opties daarin open. Met de inputs is het mogelijk DVD en HDTV te kijken via de projector.
De nieuwe projector heeft een standaard 16:9 resolutie (1280 x 720) en een contrast ratio van maar liefst 1400:1. Hierdoor wordt het donkerste zwart bereikt en uitstekende detail beelden. Voor een accurate reproductie van kleuren in verschillende schermgroottes heeft InFocus twee helderheidinstellingen ingebouwd. Tot slot is de ScreenPlay 7200 makkelijk te installeren. Voor een adviesprijs van  8.999 euro heeft u een eerste klas High Definition projector met een beeldgeluid dat zich makkelijk laat vergelijken met de echte bioscoop.

InFocus ScreenPlay 110Vorig jaar verspreide het bedrijf al een gelimiteerd aantal van de debuutprojector uit de nieuwe ScreenPlay home entertainment serie. Deze InFocus ScreenPlay 110, de voorloper van de 7200 zo gezegd, was een dusdanig succes dat deze nu over de hele wereld te krijgen is. En dus ook in Nederland. In principe is de ScreenPlay 110 ontworpen als aanvulling op de reguliere televisietoestellen en uitermate geschikt voor het kijken van DVD films en het spelen van computer spelletjes. Door de techniek af te stemmen op video weergave heeft de projector een hoog contrast en kleurverzadiging en werkt het apparaat nagenoeg geluidloos. Het beeld kan variëren van 1,5 meter tot 7,6 meter in diagonaal en het is mogelijk voor een 4:3 beeld de resolutie van de projector hieraan aan te passen.
Zoals gezegd is de ScreenPlay 110 nu ook in Nederland te koop. De adviesprijs is 3.999 euro en er wordt een standaard garantie van twee jaar geboden.

InFocus X1Het laatste nieuwe model van InFocus is de X1. Een multifunctionele projector die niet puur op de thuis bioscopen is gericht. Door de projector geschikt te maken voor zowel data als video weergave en door het lage gewicht hoopt het bedrijf in te spelen op de trend dat veel zakelijke IT gebruikers de projector ook thuis willen gebruiken.
Door de goede videokwaliteit kan de zakelijke gebruiker nu ook Flash of MPEG bestanden in de zakelijke presentaties verwerken en na afloop thuis genieten van televisie of DVD beelden op groot formaat. De X1 heeft een advies verkoopprijs van 1.799 euro. Hiervoor krijg je een projector met een hoge contrast ratio (2.000:1), lichtopbrengst van 1.000 ANSI Lumen en een lamp die volgens de fabrikant 3.000 uur meegaat.


EDITORS' CHOICE