NIEUWSB&W

Eerste multichannel SACD`s


Redactie HiFi.nl | 23 maart 2003 | B&W

Challenge RecordsHet Nederlandse Challenge Records heeft haar eerste meerkanaals SACD`s uitgebracht. De uitgebrachte titels zijn Stardust Melody: The Life and Music of Hoagy Carmichael door Jim Ferguson, Bob Dorough en Barbara Lea en La Salsa Es Mi Vida door Gerardo Rosales. De eerdere Challenge Records waren allemaal stereo SACD`s.

Stardust Melody is een album waarvan de nummers allemaal aan bod kwamen in een boek van Richard Sudhalter met dezelfde titel en cover als de SACD. Het album bevat 16 nummers van Hoagy Carmichael en duurt in totaal 72 minuten. Het andere album, luisterend naar de exotische naam La Salsa Es Mi Vida, is zoals te verwachten een album vol salsa muziek. Gerado Rosales is de samenwerking aangegaan met muzikanten uit New York om 10 nummers op te nemen.

Zoals gemeld heeft Challenge Records in het verleden lof geoogst met de stereo  SACD`s. De platenmaatschappij brengt dergelijke hybride SACD`s al uit sinds 2000, maar de twee nieuwe album`s zijn uniek door de meerkanaals weergave.

MERK

EDITORS' CHOICE