NIEUWSMirage

Mirage Omnisat Micro

Redactie HiFi.nl | 20 maart 2003 | Mirage

(Ingezonden mededeling)

MIRAGE introduceert  OMNISAT™ MiCRO: “Door de geluidsbarrière!”

De OMNISAT™ MICRO is ontwikkeld vanuit de vorig jaar geïntroduceerde OMNISAT™, en is het resultaat van meer dan 20 jaar akoestisch onderzoek naar de wijze waarop wij mensen geluid ervaren. Deze onderzoeken hebben aangetoond dat ongeveer 30% van wat we horen uit direct geluid bestaat, terwijl de andere 70% uit reflecties bestaat. Geluidsreflecties van muren, plafonds, en andere objecten in dezelfde ruimte. Al deze rechtstreekse en gereflecteerde geluiden komen op verschillende tijden bij ons oor aan, waarmee onze hersenen in staat zijn om zaken als diepte, hoogte en ruimtelijkheid te berekenen. Toch gebruiken conventionele luidsprekers vaak minder dan de helft van de geluidsreflecties die nodig zijn om een realistisch en natuurlijk geluidsbeeld neer te zetten! En hier komt de OMNIGUIDE™ techniek om de hoek kijken. De ontwerpers van MIRAGE gebruikten een zeer vooruitstrevend ontwerp en “state-of-the-art” materialen om de geluidsgolven 360 graden sferisch te verspreiden. En hiermee komt MIRAGE zéér dicht bij de ideale verhouding tussen direct en gereflecteerd geluid. Het resultaat is een revolutionaire luidspreker die open, waarheidsgetrouw en natuurlijk klinkt!

Mirage Omnisat Micro

Een zeer groot voordeel van deze rondom stralende techniek is het feit dat de luidspreker overal een levensecht geluidsbeeld creëert, waardoor de luisterplek er nauwelijks meer toe doet. Maar er is meer: de OMNISAT™ MICRO laat zich gemakkelijk integreren in ieder interieur en neemt met nagenoeg ieder plekje genoegen. Op het dressoir of TV toestel, in een boekenkast, hangend aan de muur, op de optionele luidsprekerstandaard, of hangend aan het plafond, het maakt dit muzikale wondertje allemaal niets uit. Twee OMNISAT™ MICRO satellieten met de bijpassende LF-100 actieve subwoofer zijn een fraai ogend en zéér muzikaal klinkend slotstuk voor uw stereo-installatie. Voor een spectaculaire surround weergave zijn een vijftal OMNISAT™ MICRO satellieten en de LF-100 actieve subwoofer onontbeerlijk. 

De OMNISAT™ MICRO satellieten van MIRAGE zijn per stuk leverbaar maar ook als compleet 5.1 satellietsysteem inclusief de LF100 actieve subwoofer. Door het zeer universele karakter is de satelliet uitstekend bruikbaar in een stereo configuratie, als center speaker en als breed stralende achter speaker in een thuisbioscoop opstelling. De OMNISAT™ MICRO kan worden neergezet, opgehangen of op optionele OMNISAT™ stands worden geplaatst. 

OMNISAT™ MICRO satelliet € 219, - per stuk
LF-100 actieve subwoofer € 499, - per stuk
OMNISAT™ MICRO 6 Pack ( 5 x OMNISAT™ MICRO grijs/zilver + LF-100) € 1499, - 
OMNISAT™ luidsprekerstandaard € 199, - per paar


EDITORS' CHOICE