NIEUWSSony

400 SACD wisselaar Sony

Redactie HiFi.nl | 20 maart 2003 | Sony

SACD logoTijdens het eigen Consumer Open House evenement heeft Sony aangekondigd te komen met twee nieuwe SACD/DVD Video spelers. Speciale aandacht hierbij geniet de aankondiging van een 400 disc SACD wisselaar, die later dit jaar uit zal komen.

Volgens de fabrikant is het uitbrengen van een dergelijke speler en de pas uitgebracht DVD brander met dual ondersteuning (zowel +RW als -RW) bedoeld om de consument een elegante oplossing te bieden om verder te genieten van de voordelen die DVD biedt.

De DVP-CX985V is de eerste DVD Video wisselaar die in staat is meerkanaals SACD discs af te spelen. Het belangrijkste kenmerk van de wisselaar is de capaciteit van 400 discs en het Explorer library management system die het makkelijk maakt te zoeken in het enorme aanbod. Door toevoeging van de Precision Cinema Progressive technologie verwerkt de speler de beelden met hoogwaardige converters en op hoge snelheid om zo een uitstekend beeld aan te bieden aan de beelddrager. Naast DVD Video en SACD speelt de 985 ook MP3 bestanden, CD`s en CD-RW`s af. Het is de bedoeling van Sony het apparaat in september op de schappen te hebben staan voor een prijs rond de 400 euro.

Het andere model dat te zien was, was de DVP-NC685V wisselaar. De techniek is gelijk aan de eerder genoemde 985, alleen het aantal discs dat in het apparaat passen verschilt aanzienlijk. In de NC685V passesn vijf DVD Video of meerkanaals SACD discs. Ondanks deze beperktere capaciteit heeft Sony er wel voor gekozen het geheugen uit te breiden, zodat de inhoud van zo`n 40 discs kan worden opgeslagen om zo snel door de index of de plaatjes te navigeren. Het kleinere model zal een maand eerder in de winkels liggen voor een verwachte verkoopprijs van 250 euro.


EDITORS' CHOICE