NIEUWSPioneer

Plasmamogelijkheden uitgebreid

Pioneer MXE 50

Pioneer is één van de toonaangevende producenten van plasmaschermen. In tegenstelling tot de meeste fabrikanten heeft het bedrijf een apart team dat zich richt op de professionele bedrijvenmarkt en een apart team dat zich richt op de consumentenmarkt. Vanuit de eerste groep onderzoekers komt nu een nieuwe toepassing die de flexibiliteit van het scherm vergroot. Tot nu toe zijn plasmaschermen bij zakelijk gebruik vaak alleen geschikt voor PC weergave terwijl de consumenten schermen meer gericht zijn op DVD en televisie signalen.

Pioneer MXE 50 front

Met behulp van de "Expansion Slot" probeert Pioneer dit verschil in toepassing te overbruggen zonder de beeldkwaliteit aan te tasten. Deze techniek is een standaard specificatie die ongelimiteerde mogelijkheden biedt voor de toepassing van het scherm en daarmee de klant in staat stelt de plasma aan te passen aan de wensen. Met de Expansion Slot is het namelijk mogelijk een breed scala aan opties toe te passen zoals meerdere plasma`s in een video wall, een TV tuner, een MPEG speler en meerdere PC applicaties.
De producten die momenteel ontwikkeld worden door Pioneer en zijn partners zullen aan het begin van de zomer op de markt komen. Een aantal producten:
¬∑ Een TV tuner, met schaal en schakel mogelijkheden.
¬∑ Een CAT-5 interface voor verzending van computer beelden of geluid over grote afstanden.
¬∑ De MPEG 2 uitbreidings- en netwerkkaart, met update mogelijkheden via LAN of WAN

De nieuwe vinding zal worden toegepast om de MXE serie plasmaschermen van Pioneer. Deze serie bestaat uit twee modellen, een 42 en een 50 inch.


EDITORS' CHOICE