NIEUWSB&W

Microsoft steunt DVD+RW

Redactie HiFi.nl | 25 februari 2003 | B&W

Microsoft heeft zich geschaard achter de DVD+RW standaard voor DVD-opname van Philips cs. Microsoft is nu de belangrijkste partner van het DVD-consortium.

Er is nu nog een aantal standaarden voor het branden van DVD`s, die onderling niet uitwisselbaar zijn. De DVD-R, DVD-RW en DVD-RAM worden ondersteund door een consortium van onder andere Apple, Hitachi, NEC, Sony, die zijn verzameld in het DVD-Forum.

De DVD+R en DVD+RW worden ondersteund door Philips, Dell, HP, Sony en maken deel uit van de DVDRW alliantie. Een aantal bedrijven ondersteunt dus beide formaten, wat het allemaal niet eenvoudiger maakt om te kiezen.

Het is denkbaar dat Microsoft zich ook bij beide consortia zal aansluiten. Zowel de software, de spelers, als de schijfjes zijn verschillend bij beide standaarden. Hoewel er wel branders zijn die beide standaarden ondersteunen is er nog geen eenheid, zoals deze bij cd-rombranders wel voorhanden is.

Microsoft is een erg belangrijke partner in het DVD+RW consortium, het bedrijf zal de standaard immers in haar software ondersteunen. In het verleden is gebleken dat Microsoft in staat is om relatief eenvoudig standaarden in te voeren onder Windows. Eerder zei Microsoft beide standaarden te ondersteunen in Longhorn, de eerstvolgende Windows-versie. In dat geval zal er meer keuze zijn aan standaarden, maar des te minder duidelijkheid. DVD-R is momenteel de beste verkopende methode om een dvd te branden.

MERK

EDITORS' CHOICE