NIEUWSMeridian

Meridian DSP420

Redactie HiFi.nl | 22 februari 2003 | Meridian

Meridian zit de laatste tijd niet stil waar het gaat om de introductie van nieuwe producten in hun Digital Signal Processing technologie.

Het nieuwste product is de DSP420, een fraai vormgegeven speaker voor gebruik in de muur. Bij de ontwikkeling is veel aandacht geschonken aan de veelvoorkomende problemen bij een dergelijke installatie en is Meridian er in geslaagd deze op te lossen. Voor Meridian is juist deze toepassing van speakers ideaal om de kennis en expertise van het bedrijf in te verwerken.

Meridian DSP 420

De DSP420 bestaat uit een volledig aluminium chassis waarbinnen alle circuits volledig zijn beschermd tegen magnetische storingen. Dus plaatsing dichtbij een scherm is daardoor geen probleem. Binnenin zit een dual midrange en een aluminium dome tweeter, gelijk aan de DSP33, en deze gebruikt dan ook twee kanalen van de ingebouwde actieve speaker versterker: 85 watt voor de woofers en 65 watt voor de tweeter. Naast de zelfversterking heeft Meridian ook digital-to-analog converters ingebouwd in elke module van de speaker, waardoor de functies van de speakers gecombineerd zijn in een compact product.

(Foto (c) SMR 2002)


EDITORS' CHOICE