NIEUWSB&W

Music Matters en Pure Digital

Arold Roestenburg | 13 februari 2003 | B&W

(Ingezonden mededeling)

Rik Stoet en Paul Smith
Pure Digital (een divisie van Imagination Technologies – bekend van vele innovatieve en gepatenteerde technologieën) heeft in de UK reeds een hele reeks audio-prijzen binnengehaald met hun reeks DAB-produkten. Digital Audio Broadcasting is op het engelse eiland al “common sense”. Naast hun paradepaardje Evoke-1 zijn de DRX-701ES DAB tuner en de LiFE 4/10 home theater produkten aldaar een geweldig succes.

Ook in Nederland gaat DAB nu eindelijk ook uitgerold worden... De Nozema gaat zich bezig houden met de uitzendingen en Music Matters gaat zich samen met Pure Digital hardmaken om de Nederlandse markt te voorzien van de nodige digitale ontvangers.

(Op de afbeelding Rik Stoet (links) van Music Matters en
Paul Smith van Pure Digital).

DAB Radio Evoke 1
De Evoke One is de eerste 3e generatie DAB radio op de nederlandse markt. Prijs: €199. De Evoke One is uitgevoerd in een prachtig fineer houten behuizing en afgewerkt met een zilverkleurige gril en bedieningspaneel. Een digitaal display laat alle instellingen zien zoals stationsnaam, voorkeuze etc. De Evoke-1 is voorzien van een geïntegreerde full-range luidspreker en een bas-poort voor goede resultaten in het laag. Optioneel is ook nog de speaker ST-1 (€59) verkrijgbaar die van de Evoke-1 een stereo-weergever maakt!

Kortom:
· Geweldige geluidskwaliteit door DAB;
· Autotune-functie (met 1 druk op de knop afstemmen op het (volgende) station;
· 6 presets;
· Scrolling display;
· Hoofdtelefoonuitgang;
· Stereo (met optionele ST-1 speaker);
· Stereo Line-Out;
· Telescoop-antenne en externe antenne-aansluiting.

Er wordt ook een Evoke verwacht met FM-ontvangst + batterijvoeding, daarover later meer informatie.

MERK

EDITORS' CHOICE