NIEUWSFinal Audio

Final: nieuwe modellen


Redactie HiFi.nl | 13 februari 2003 | Final Audio

Final 700Final Sound, de Nederlandse innovator op het gebied van geavanceerde electrostatische speakers, heeft het assortiment uitgebreid met nieuwe modellen. De nieuwe modellen variëren van goedkope, laagdrempelige modellen tot de duurdere hoogwaardige referentie speakers. Oftewel de 50 centimeter grote Model 90 en een 180 centimeter hoge vloermodel, de Model 700 (zie afbeelding rechts).

Model 700 is onderdeel van de Reference serie met als topmodel Model 1400 en Model 90 hoort bij de Home Theater serie. Beide speakers vallen op door het platte ontwerp dat ze uitstekend geschikt maken om gecombineerd te worden met flat-screen televisies en plasmaschermen.

De gepatenteerde technologie maakt het mogelijk de speaker ven de drivers en electronica volledig apart van elkaar te monteren. Hierdoor ontstaat een plat, lichtgewicht en vrijwel transparante speaker die niet misstaat naast een LCD of plasmascherm. Model 90 is bijvoorbeeld aan de muur of aan het plafond te bevestigen. Naast de nieuwe modellen zijn de bestaande speakers opgewaardeerd en verbeterd volgens Final Sound, om zo nog beter te voldoen aan de wensen van audiofielen.

EDITORS' CHOICE