NIEUWSNAD

NAD T762 A/V-receiver

Redactie HiFi.nl | 12 februari 2003 | NAD

Ingezonden mededeling
(Onderstaande nieuwsbericht is samengesteld op basis van een persmededeling en informatie van importeur AND Benelux)

NAD`s nieuwe A/V-receiver T762

In het kort

Het nieuwe model is in staat alle bestaande formaten te decoderen waaronder 7.1 Matrix en DTS NEO:6. Voor gebruik in een stereo omgeving gebruikt NAD de eigen Stereo Enhanced modus, die het signaal niet verwerkt, maar rechtstreeks doorstuurt naar een van de door de gebruiker aangewezen 7.1 kanalen.
Het verwerken van surround bronnen wordt automatisch gedetecteerd door de digitale inputs, waarbij de best werkende techniek wordt gekozen.
De T762 stuurt 100 Watt per kanaal uit, waarbij het mogelijk is de dynamiek te verhogen tot 300 Watt per kanaal.

 

Aansluitingen

De NAD T762 is flexibel; naast de interne tuner heeft u de keuze uit 6 video en 3 audio-ingangen. Eén van die video-ingangen zit op het frontpaneel, zodat snelle aansluiting van een camcorder geen probleem is. Alle beeld in- en uitgangen beschikken S-Video èn gewone composiet(CINCH) aansluitingen.

Naast genoemde "gewone" aansluitingen heeft de receiver ook nog de zogenaamde 7.1-ingangen, waardoor de receiver uitgebreid kan worden met een toekomstige externe decoder. De 6 digitale ingangen maken verliesvrije signaaldoorgave van digitale bronnen als CD- en DVD-spelers mogelijk. En natuurlijk zijn er 2 digitale uitgangen, zodat rechtstreekse opname met een MiniDisc- of DAT-recorder tot de mogelijkheden behoort. De 7.1 voorversterker-uitgang maakt het mogelijk op de T762 uit te breiden met extra eindversterkers, indien u het totale vermogen van de T762 toch nog te mager mocht vinden.

Er is ook een extra set luidsprekeruitgangen, waarmee u in een andere ruimte stereomuziek kunt weergeven. Bovendien heeft de T762 een zogenaamde `multi source` voorversterker uitgang waarmee u in een andere ruimte naar een andere bron kunt luisteren en onafhankelijk het volume kunt regelen. Met andere woorden: In de huiskamer wordt er gekeken naar een DVD-film terwijl er in de keuken naar de radio wordt geluisterd. Een aparte zone afstandsbediening wordt standaard meegeleverd.

Techniek

In de T762 worden kwaliteitscomponenten gebruikt. Om de best mogelijke weergave-kwaliteit te kunnen bereiken worden DA - en de AD-converters van het renommeerde merk Crystal gebruikt. Voor de Digital Signal Processing (DSP) van Dolby Digital, DTS (ES,NEO:6), Dolby Pro Logic II en EARS wordt een kostbare DSP-chip van Crystal toegepast. Alle overige aansluitingen zijn Gold-Plated.

Surround

De T762 herkent zowel "Dolby Digital" als "DTS" gecodeerde signalen en schakelt voor een perfecte ruimtelijke weergave automatisch de juiste decoder in. Natuurlijk is het bijna traditionele Dolby Pro Logic en de Prologic II variant in deze receiver niet vergeten.
Om ook gewone stereo-programma`s ruimtelijk te kunnen weergeven is de receiver uitgerust met het Enchanced Ambience Recovery System (EARS).

Extra informatie

Voor een uitgebreid overzicht van de functies en mogelijkheden van deze AV-receiver klikt u op de onderstaande link.

MERK

EDITORS' CHOICE