NIEUWSMcIntosh

McIntosh C-46 en MC-402

Redactie HiFi.nl | 26 maart 2003 | McIntosh

McIntosh voorversterker C-46 en eindversterker MC-402: de muzikale waarheid een stap dichterbij

McIntosh introduceert met de voortrap C-46 en MC-402 eindtrap een nieuwe generatie audio componenten die klank, elegantie en pure kracht verenigen. Noodzakelijk omdat de nieuwe audio bronnen als DVD en SACD hogere eisen stellen aan versterking. Zware eisen aan dynamiek omvang, lage vervorming en frequentiebereik. Moderne parameters liggen wederom hoger dan vroeger.

De C-46 voorversterker, opgebouwd met louter kwaliteit onderdelen, is geschikt voor dergelijke bronnen en combineert deze zelfs met een ingebouwde phono voorversterker voor MM-elementen. Het uitbreiden naar surround weergave of digitale processoren kan zowel in de weergave als in de opname weg worden benut. Zonder dat de signaalweg negatief wordt beïnvloed door de C-46.

In totaal zijn drie symmetrische uitgangen beschikbaar zodat de C-46 zelfs de mogelijkheid tot tri-amping heeft. De karakteristieke McIntosh display is geheel instelbaar voor alle programmabronnen. Het signaalniveau kan voor elke bron kan separaat aangepast worden, om zo grote verschillen tussen de diverse signalen te voorkomen. Het beluisteren van een andere bron tijdens een opname op band of MD is mogelijk. Alle functies zijn instelbaar via de meegeleverde afstandsbediening. De nieuwe C-46 verenigt het op dit moment haalbare in techniek en kwaliteit, tegen een concurrerende prijs.

De MC-402 eindversterker is een compleet nieuwe ontwikkeling, waarbij McIntosh het wiel opnieuw heeft uitgevonden. De eindtrap, geheel symmetrisch uitgevoerd, maakt net als vele “Macs” gebruik van uitgangstransformatoren. Terwijl het toch transistor versterkers zijn. Die techniek staat borg voor een constante levering van vermogen, onafhankelijk van impedantie. De MC_402 levert tussen 2 en 8 Ohm 400 watt per kanaal, met een piekvermogen van 588 Watt (tot 60 ampère stroom). In mono mode loopt dit op tot 800 en 1036 Watt. Opgebouwd in Klasse AB techniek met excellente MOS-FET transistoren, in combinatie met voor audio geoptimaliseerde condensatoren.

Bovenstaande componenten zijn nu ook in Nederland verkrijgbaar, meer informatie via onderstaande link.

MERK

EDITORS' CHOICE