NIEUWSTheta

Theta Enterprise eindversterker

Redactie HiFi.nl | 07 februari 2003 | Theta

Theta introduceert nieuwe eindversterker: de Enterprise

Theta Digital, die al vrij lang bekend staat als een van de meest geavanceerde producenten van high-end digitale audioprodukten, introduceerde op de CES 2003 de Enterprise eindversterker.

De Enterprise is een volledig gebalanceerd opgebouwde mono eindversterker, zonder enige globale terugkoppeling ("zero-feedback"), ontworpen voor de meest verwende consument die de meest onthullende twee-kanaals muziek- alsmede multikanaalsprestaties wensen. Om dit te realiseren bezit de Enterprise een nominaal vermogen van 300 W in 8 Ohm en 500 W in 4 Ohm. De Enterprise combineert deze zeer hoge prestaties met een schitterend, elegant uiterlijk. Voor een ongeëvenaarde reproduktie van twee-kanaals muziek en film soundtracks vertrouwt de Enterprise op een zeer goede ruimtelijke afbeelding, sterk gereduceerd ruisniveau, superieure weergave van details op lage niveaus en een verbeterde bas-definitie.

De elektronica van de Enterprise is gebouwd rond een 4-laags printplaat met aparte lagen voor de aarde en beide voedingslijnen. Dit verzekert een betere isolatie, een stillere uitgang en verbeterde snelheid en impact. Dit ontwerp verbetert ook drastisch de symmetrie van de gebalanceerde plus en min signaalpaden.

De Enterprise gebruikt een 500 W toroidale voedingstrafo, die zowel zeer snel als stil is. Voor een goede betrouwbaarheid heeft deze een rigoreus testtraject afgelegd en een lange inspeelperiode. De filtering wordt gevoed door ultra-snelle bruggelijkrichters, ideaal voor gereguleerde en hoge stroomvoedingen.

Er kunnen twee uitgangsopties worden gebruikt: Cardas Rhodium luidsprekerklemmen of de zeer stevig zittende Theta Delrin/Rhodium uitgangsconnectoren, zoals gebruikt op de Citadel. Speciaal gereedschap om de klemmen aan te draaien wordt meegeleverd. Voor Europa worden CE goedgekeurde versies uitgeleverd. Er kunnen zowel RCA- als XLR-kabels worden gebruikt op de ingang van de versterker.

De Enterprise heeft standaard een aan/uit functie op afstand, met een bi-directionele RS-232 besturing als optie. Verdere functies zijn zekeringen op het achterpaneel, zeer snelle uitmuntend klinkende transistoren en een voeding met enorme capaciteit.

De prachtige behuizing van de Enterprise bezit slechts een klein paneel dat lijkt te zweven op de voorzijde met twee eenvoudige indicators en kan worden geleverd als een gespiegeld paar. Het uiterlijk maakt derhalve een even zo grote indruk als zijn prestaties.

De Enterprise zal naar alle waarschijnlijkheid leverbaar zijn bij importeur More Music vanaf eind april, begin mei 2003. De prijs is helaas nog niet bekend.

(GvdZ)


EDITORS' CHOICE