NIEUWS

KI Signature Marantz


Redactie HiFi.nl | 30 augustus 2000

Toen de KI Signature-serie vijf jaar geleden geïntroduceerd werd, veroverde zij de wereld in sneltreinvaart en won zij diverse nationale en internationale prijzen. De enthousiaste reacties op deze serie waren voor Marantz voldoende motivatie voor verder onderzoek en nieuwe aanpassingen, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een nieuwe generatie geluidscomponenten.

Het ultieme doel van Ken Ishiwata is een perfecte weergave van live-geluid. In de persoon van Ken heeft Marantz de beschikking over 20 jaar ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van top-hifi. Zijn voorlopige hoogtepunt, in zijn streven naar perfectie, heeft hij bereikt met de introductie van een nieuwe CD-speler en een geïntegreerde versterker. Elke component is het resultaat van een zorgvuldig ontwikkelingsproces, waarbij ieder aspect van het design en de constructie onder de loep wordt genomen. De interne componenten worden op basis van strenge criteria geselecteerd en aangepast, zodat ze uiteindelijk voldoen aan de hoge norm die gesteld wordt aan een product uit de KI Signature-serie. De CD6000KI en PM6010KI hebben bijvoorbeeld een krachtige ringkerntransformator die emissies tegengaat en de stabiliteit bevordert.
CD6000KI
Dankzij de snelle technologische ontwikkelingen kunnen Ken Ishiwata en zijn team van Marantz-engineers de meest geluidsgevoelige componenten selecteren en beoordelen. Alleen de allerbeste daarvan worden toegepast om een optimale kwaliteit te realiseren. Elk detail van de CD6000KI (Nlg. 1.599,00; verkrijgbaar augustus 2000) is ervoor ontworpen de muziek exact weer te geven zoals de artiest het bedoeld heeft. Het is essentieel dat zulke verfijnde apparatuur goed beschermd wordt, vandaar het verkoperde chassis dat elektromagnetische straling vermindert en de aantasting van het signaal tegengaat. De combinatie van een dubbel differentieel geschakelde 1-bit D/A-omzetter, HDAM en digitale uitgangen gaat vervorming tegen en zorgt voor een nagenoeg perfecte geluidsweergave. Bovendien heeft de speler een volledig verend VAM1201 loopwerk voor een snelle uitlezing, hetgeen resulteert in perfecte foutcorrectie en een optimale weergave van CD-RW's.

PM6010KI
De langverwachte introductie van de nieuwste KI-serie was een uitdaging en moet wederom een afspiegeling zijn van de voortschrijdende ontwikkelingen in de geluidstechnologie. De PM6010KI (Nlg. 1.399,00; verkrijgbaar augustus 2000) heeft 70 watt (4 ohm) per kanaal voor een optimaal vermogen; elk kanaal heeft een gescheiden, onafhankelijk koelprofiel. Evenals de CD6000KI CD speler, heeft ook de PM6010KI geïntegreerde versterker een verkoperd chassis voor een betere geluidskwaliteit en presentatie. De enkelvoudige, symmetrische layout voor een nauwkeurige toonzetting en een accuraat geluidsbeeld wordt bereikt door de ingebouwde Single End Push Pull (SEPP) eindversterker. De voeding is sterk verbeterd door middel van een transformator en condensatoren die zorgen voor een constante en stabiele voeding en een open, gedetailleerde weergave. De componenten van de versterker zijn zorgvuldig geselecteerd en vormen qua specificaties een perfecte aanvulling op de componenten van de CD-speler.

EDITORS' CHOICE