Monitor Audio SFX

Redactie HiFi.nl | 06 februari 2003 | Monitor Audio

Monitor Audio SFX surround speaker: de nieuwste telg in de "Silver" familie

Monitor Audio heeft een nieuwe telg in de "Silver" familie-serie geïntroduceerd: de SFX. De SFX is speciaal ontworpen voor gebruik surround speaker en kan in zowel di- als bi-polaire mode werken. Met de SFX wordt de filosofie van een compromisloos design, een perfect ontwerp en bouw gecontinueerd. De combinatie van stijl, prestaties en veelzijdigheid is ongeëvenaard in zijn klasse.

Iedere stevige, gebogen MDF behuizing bevat twee tweeters en één bas/midden conus, met een aantrekkelijke gebogen grille en zwart of  wit geschilderde boven en onderzijde. De 15 cm grote C-CAM(R) bass/midden weergever is identiek aan de unit gebruikt in de andere speakers uit de Silver serie, wat zal resulteren in een gebalanceerd klankkarakter, dat perfect integreert met de afstemming van de hoofdspeakers. De C-CAM(R) "Gold Dome" tweeters worden als in de andere modellen ook in de SFX gebruikt, voor een zeer breed frequentiebereik en een fraaie tonale balans.

Door het gebruik van lage orde wisselfilters met lineaire fase, heeft Monitor Audio de Silver SFX een perfect 180 graden dispersiepatroon mee weten te geven. Dit minimaliseert een te zeer gerichte weergave, wat onwenselijk is voor surround-gebruik. De tweeter sectie kan in bi- of di-polaire weergave werken (respectievelijk zijn de tweeters dan in- en uit fase met elkaar). Dit betekent dat de SFX kan worden ingezet als zij- zowel achter-speaker, danwel met bi- als di-polaire afstraling, al naar gelang de wensen en smaak van de gebruiker. De di-polaire en bi-polaire modus wordt gekozen door een keuze van gebruikte terminals en niet met een schakelaar. Dit geeft een betrouwbare werking voor de gehele levensduur van het produkt.

De grille is gemaakt van een onbreekbaar geperforeerd polymeer en bekleed met akoestisch transparant doek. Door groeven in de boven- en onderkap wordt de grille op zijn plaats gehouden. De Silver SFX kan vlak aan de muur worden gemonteerd d.m.v. ophanggaten in de achterzijde van de behuizing.

De prijs is vastgesteld op 325 euro per stuk.

(GvdZ)

Meer informatie
Monitor Audio Nederland, telefoon (0)35 629549, of per e-mail: info@monitoraudionederland.nl.


EDITORS' CHOICE