NIEUWS

Parasound Halo C1


Redactie HiFi.nl | 28 januari 2003

 Parasound Halo C1

Het in San Francisco gevestigde Parasound heeft hun nieuwe Halo C 1 THX Ultra2-gecertificeerde A/V voorversterker geïntroduceerd, die volgens Parasound de meest geavanceerde DSP chip op de markt gebruikt. Naast de conventionele 7.1 kanalen, heeft de Halo C 1 bovendien vier additionele programmeerbare uitgangskanalen. Deze kanalen zijn een tweede subwoofer/LFE kanaal, een subsonisch LFE effect-kanaal voor het aansturen van een "tactile transducer" (shaker) en twee additionele uitgangskanalen. Elk programmeerbaar kanaal heeft individuele afstellingen om zijn signaal te mixen naar een of alle van de andere acht hoofdkanalen.

Parasound Halo C1

Er zijn afstellingsmogelijkheden voor niveau en tijdsvertragingen, alsmede afstellingen voor de hoog- en laag-af filters. Een aantal mogelijke configuraties van de extra kanalen zijn: echte stereo subwoofers, een subwoofer specifiek voor de achterkanalen, additionele front- of surround speakers, een speaker midden aan het plafond, voor betere transitie van geluiden van de voor- naar de achterkant van de kamer en een verbeterde omgevingsgeluid weergave, of voor enkele speakers in een andere kamer.
De Halo C 1 heeft een 5" video display op de voorzijde van het apparaat, dat het inkomende videosignaal weergeeft en/of het on-screen display. Een RS-232 poort is aanwezig voor het integreren van geavanceerde bedieningssystemen of een Windows-gebaseerde PC voor het instellen en bedienen, alsmede voor opwaardering van de software. Andere features zijn gebalanceerde XLR audio en BNC video connectoren, twee afstandsbedieningen en multi-zone mogelijkheden. De Parasound Halo C 1 zal in de Verenigde Staten zo`n $6000 gaan kosten.

EDITORS' CHOICE