NIEUWSB&W

Philips` Connected Home

Redactie HiFi.nl | 28 januari 2003 | B&W

Philips is druk bezig de verschillende onderdelen van de consumenten markt opnieuw in te richten. Naast nieuwe DVD spelers en de ontwikkeling van grote LCD schermen heeft Philips ook een nieuwe PC monitor geïntroduceerd.

De DesXcape (Desk Escape) 150 DM Smart Display heeft een elegant ontwerp en is qua functionaliteit gebaseerd op Windows. De functionaliteiten zijn in samenwerking met Microsoft ontwikkeld. De DesXcape combineert de mogelijkheden van draadloze toepassingen en geavanceerde LCD technologie. Het is dus mogelijk op elke plaats gegevens en programma’s op te roepen op een scherm dat uitblinkt in helderheid en contrast. Het scherm weegt slechts een kleine 3 kilo, heeft een diameter van 15 inch en is daardoor makkelijk te dragen. De maximale afstand tussen PC en scherm is ongeveer 100 meter.

Het scherm is de nieuwste ontwikkeling op het gebied wat de Nederlandse fabrikant zelf het Connected Home project noemt. Uitgangspunt van dit project is dat een huis bestaat uit breedband oplossingen die met elkaar samenwerken. Andere belangrijke ontwikkelingen van deze strategie zijn de Streamium en de iPronto. De Streamium is een internet radio en de iPronto is het besturingssysteem met gebruikersvriendelijk LCD scherm. Meer elementen van The Connected Home zijn de DVDRW424 DVD brander voor de PC, de DVDR80, DVD recorder, de EXP521 draagbare MP3 speler/game console, de DVD760, ProScreen PXG30 projector en LCD en Flat TV schermen.

MERK

EDITORS' CHOICE