NIEUWSPhilips

Philips DVDR-80


Redactie HiFi.nl | 27 januari 2003 | Philips

Nieuwe Philips DVD recorder met nieuwe mogelijkheden voor uitzonderlijk bedieningsgemak

Philips introduceert de DVDR80 in een nieuw slim-line design met een hoogte van slechts 7,6 cm. Bij de DVDR80 is de nadruk gelegd op een eenvoudige bediening, wat betekent dat opnemen op DVD zo makkelijk is als het selecteren van een programma in de "GUIDE Plus+" on-screen gids en het drukken op de opnametoets. De "Disc Manager" geeft een direct overzicht van alle opgenomen disks in de collectie van de gebruiker.

De Philips DVDR80 DVD-recorder heeft een ingebouwde "GUIDE Plus+" on-screen TV-gids, die de gebruiker TV-programma`s kan tonen tot 7 dagen vooruit. De programma`s kunnen op categorie worden gesorteerd, zoals films, sport en kinderprogramma`s. Met de eenvoudige navigatie-toetsen op de afstandsbediening kan een programma opgenomen worden door deze simpelweg te selecteren en de opnametoets in te drukken. De timer wordt dan automatisch nauwkeurig gezet. De GUIDE Plus+ on-screen TV-gids is een service zonder abonnement dat het moeilijke programmeren van de video-recorder overbodig maakt. Niet alleen worden hierdoor alle programma`s op tijd opgenomen, het is ook een snelle, gemakkelijke en handige methode om te zien welke programma`s worden uitgezonden en wanneer.

Voor nog meer gemak is de DVDR80 ook uitgerust met een "Disc Manager", die het de gebruiker makkelijk maakt de opnames terug te vinden waar hij/zij naar op zoek is. De informatie wordt opgeslagen in het apparaat zelf, dus er is geen noodzaak meer voor het doorzoeken van de gehele collectie om een specifiek opgenomen programma terug te vinden. Disc Manager houdt ook automatisch bij hoeveel ruimte er op een disk vrij is voor nieuwe opnames. De DVD-recorder weet altijd de namen van de TV programma`s, dus titels handmatig invoeren is niet nodig.

Voor het ultieme gemak zorgt de "Fit to Space" functie ervoor dat een nieuwe opname perfect overeenkomt met de beschikbare ruimte op een disk. Dit wordt mogelijk gemaakt door de variabele bitrate van de recorder.

(GvdZ)

MERK

EDITORS' CHOICE