NIEUWS

Terratec Mp3o

Redactie HiFi.nl | 25 augustus 2000

De Terratec m3po is bedoeld als component in een hifi-installatie, en zit in een weinig fraaie zilveren aluminium behuizing. Het toestel heeft een normale vormgeving en de bedieningsknoppen aan de voorzijde zien er weinig stevig uit. Het toestel valt gelukkig zo goed als volledig te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. Gebruikers van een Palm-PDA kunnen ook software downloaden om de m3po via de infraroodpoort van hun Palm te bedienen.

De m3po wordt via een dubbele Cinch-stekker aangesloten op de cd- of AUX-ingang van een audioversterker. Aan de voorzijde van het toestel bevindt zich ook een aansluiting voor een hoofdtelefoon. Een LCD-scherm vooraan toont informatie over de gespeelde muziekstukken. Het toestel speelt gewone audio-cd's af, maar komt uiteraard pas echt tot zijn recht bij MP3-bestanden. De m3po kan zelfgebrande data-cd's lezen waarop MP3-bestanden staan. De bestanden op cd mogen zich in folders en subfolders bevinden. Door middel van de draaiknop op het toestel of de afstandsbediening kunt u snel naar het gewenste nummer navigeren.

Echt interessant is de mogelijkheid om de m3po uit te breiden met een standaard harde schijf. Hiervoor moet u het toestel openschroeven en de harde schijf op de interne IDE-kabel aansluiten. Volgens tests van Terratec werkt de m3po probleemloos met schijven tot 30 GB - goed voor 22 dagen non-stop muziek. De schijf wordt geformatteerd in het FAT16-bestandssysteem, en kan dus ook in een pc gelezen worden. Het menu van de m3po biedt mogelijkheden om de harde schijf te formatteren, nummers toe te voegen en te verwijderen, muziek te zoeken en afspeellijsten samen te stellen en op te slaan. De Terratex m3po wordt geleverd met een zeer volledige handleiding, die duidelijk uit het Duits werd vertaald. Ze waarschuwt er ondermeer voor dat u erop moet letten dat er bij het inbouwen van de harde schijf geen kleine huisdieren zoals muizen of vogels in het toestel verzeild geraken - Duitse humor, nemen we aan.

Terratec m3po, Prijs: 463,5 EUR

Bron: PC Magazine, ZDNet.


EDITORS' CHOICE