NIEUWSDenon

Denon DCM-280


Redactie HiFi.nl | 20 januari 2003 | Denon

(Ingezonden mededeling)

DENON introduceert nieuwe 5-CD wisselaar DCM-280

De nieuwe DENON DCM-280 is een 5-CD carrousel wisselaar met een uitgebreid scala aan programmeer & afspeelmogelijkheden, evenals een ingebouwde MP3 decoder. Het hart van de DENON DCM-280 bestaat uit een speciale DAC met Multilevel Noise Shaping. Deze digitaal naar analoog omvormer verwijdert de gevolgen van jitter (kleine maar hoorbare variaties in de timing van een digitaal signaal) terwijl  tegelijkertijd het dynamisch bereik en de algemene prestaties worden verbeterd. Tevens wordt gebruik gemaakt van een digitaal filter met maarliefst achtvoudige oversampling, terwijl gewone CD spelers maken gebruik van een viervoudig filter (vlak boven het hoorbare gedeelte van de audioband) om onregelmatigheden in de hoogste frequenties (digital artifacts) te verwijderen.

De combinatie van deze digitale technologieën in de nieuwe DENON DCM-280 zorgen voor een dynamisch bereik van 98 dB en een signaal/ruisverhouding van 108 dB. En daarmee worden de grenzen van het medium CD zelf overschreden!

Denon DCM-280

De DENON DCM-280 5-CD wisselaar is voorzien van Intelligent Disk Scan, die het carrousel zowel links als rechtsom draait om de gekozen CD zo snel mogelijk te bereiken. Gekoppeld aan een groot scala aan programmeer en afspeelmogelijkheden en een uitgebreid display waar de instellingen op te zien zijn, biedt de speler alle functies om langdurig CD’s in vele varianten te kunnen afspelen. De afspeelmogelijkheden van de DCM-280 worden nog eens drastisch uitgebreid door de mogelijkheid van MP3 muziekbestanden op CD-R/Rw’s. Deze gecomprimeerde audio data files hebben slechts een tiende van de schijfruimte nodig ten opzichte van gewone CD’s en zijn daarmee ideaal voor achtergrondtoepassingen etc. De DCM-280 heeft naast de gebruikelijke analoge audio uitgangen ook een coaxiale digitale uitgang om de speler op een digitale (surround) receiver aan te sluiten. De DENON DCM-280 heeft een verkoopprijs van € 299, -

Highlights
- DENON DCM-280
- 5-CD carrousel wisselaar
- Speelt CD-R, CD-Rw, MP3 bestanden
- Advanced Multilevel DAC
- 8-voudige oversampling
- 32 willekeurig programmeerbare tracks
- Program Random / Full Random Playback
- Digitale coaxiale S/PDIF uitgang
- Hoofdtelefoon aansluiting
- Verkoopprijs: € 299, -

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »