NIEUWSSharp

Sharp nieuws


Redactie HiFi.nl | 16 januari 2003 | Sharp

Sharp heeft tijdens de CES de nodige nieuwe producten getoond op het gebied van Home Theater.

Zo is er de XV-Z10000U DLP projector, de opvolger van de succesvolle SharpVision XV-Z9000U. De nieuwe projector maakt gebruik van de nieuwe Mustang/HD2 DLP chip set van Texas Instruments, geeft een breedbeeld plaatje weer en heeft een contrast ratio van 2600:1 voor een van de scherpste beelden momenteel verkrijgbaar. De toegepaste techniek past bij de huidige standaarden en er is rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen.
Naast dit grote model introduceerde Sharp ook twee draagbare DLP projectoren, de Theago Personal Home Theater DT-200 en de SharpVision XV-Z90U. Beide wegen nog geen vier kilo, hebben een contrast van 1200:1 en leveren 600 ANSI Lumen aan licht.  Door de twee dimensionale keystone correctie is het mogelijk de projector op een grote variëteit van plaatsen te zetten, zonder dat het beeld wordt vervormd.
Alle drie de projectoren zijn bedoeld om voor het scherm te plaatsen en verstevigen de goede marktpositie die Sharp heeft in deze markt. Met name de twee kleinere modellen bieden de beginnende Home Theater aanhangers een goede kwaliteit tegen een redelijke prijs.

Voor wie een projector in de huiskamer nog steeds geen goede oplossing vindt, heeft Sharp al een tijdje een modieus en modern alternatief, de AQUOS. Deze lijn van Liquid Crystal televisies is uitgebreid met een 30 en 37 inch model, de LC-30HV4U en de LC-37HV4U. In beide modellen is de techniek om snelle beelden zonder vertraging weer te geven verder ontwikkeld. Beide modellen hebben ook een beter Audio Video Computer systeem. De nieuwe televisies van Sharp hebben beide een contrast ratio van 800:1, een WXGA resolutie en de mogelijkheid HDTV weer te geven.

Naast de breedbeeld modellen heeft Sharp ook drie nieuwe “gewone” 4:3 AQUOS modellen uitgebracht. De 13, 15 en 20 inch modellen hebben een extreem grote kijkhoek, 170 graden, een hoge contrast ratio (500:1) en een slank ontwerp.

Het nieuwe Home Theater audio systeem van Sharp is de eerste van de fabrikant die zoveel kracht uitstuurt uit zo’n klein systeem. De SD-AT1000 1-Bit Home Theater Package levert een indrukwekkende 100 Watt per kanaal, met zes kanalen die aangestuurd worden. De SD-AT1000 is geschikt voor de weergave van 5.1 surround sound en kan Dolby Digital, DTS en Dolby Prologic II afspelen. Het systeem zal in mei 2003 beschikbaar komen.

De krachtige 1-Bit digitale audio technologie is nu ook beschikbaar in een compact audio systeem. Door het gebruik van de technologie krijgt de gebruiker een helder geluid uit de 1-Bit versterker, CD speler of tuner en via de twee weg bass reflex speakers. De SD-EX200 zal in juni 2003 beschikbaar worden.

Met de DV-RW2U heeft Sharp voor zichzelf ook een noviteit, namelijk een DVD-recorder. Het model is ontwikkeld op gebruikersgemak en is met een druk op de knop te bedienen. Zowel gewone DVD-R’s als DVD-RW’s zijn te gebruiken en de DV-RW2U kan ook DVD’s, CD’s en MP3’s afspelen. Door de toegevoegde Disc Navigation System krijgen de opnames een eigen pictogram en het geheel een titel menu. De DVD recorder zal in maart 2003 zijn opwachting maken in de schappen.

Het laatste nieuwtje is de DV-SL20U, de nieuwe DVD/CD-speler van Sharp. In tegenstelling tot de meeste DVD spelers heeft de SL20U een aparte CD-speler ingebouwd, waardoor deze bron natuurlijker overkomt. Het ontwerp is slank en het geluid vol, waardoor het een goed apparaat is in elke home theater opstelling. In april 2003 zou de DV-SL20U beschikbaar moeten zijn.

EDITORS' CHOICE