NIEUWSB&W

Sony: TV centraal


Redactie HiFi.nl | 16 januari 2003 | B&W

Sony ziet televisie als toekomstige alleskunner 
 
Sony heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas voorspeld dat de televisie de komende tijd aan een tweede leven begint. Volgens Sony-directeur Kunitake Ando zal de televisie van de toekomst het centrale apparaat zijn voor entertainment in de woonkamer. Nu wordt deze rol nog ingenomen door de pc.

Onder meer door initiatieven als Windows XP Media Center en vergelijkbare hardwarepakketten als bijvoorbeeld PalmButler uit Denemarken, kunnen video, foto en andere digitale bestanden via de tv benaderd worden. De pc kan daarbij ook dienst doen als digitale videorecorder. Sony komt ook met een standalone digitale videorecorder op de markt, de Cocoon, die Linux aan boord heeft. Om optimaal van deze nieuwe technologieën gebruik te kunnen maken, moet de gebruiker wel kunnen beschikken over een breedband internetverbinding.

Voor het gebruik van digitale media ziet Sony verder ook een rol weggelegd voor haar nieuwe Clie handheldcomputer en nieuwe laptops, dekstop pc’s en dvd-branders. De nieuwe PEG-NZ90 CLie heeft ook een digitale camera met 2 megapixels aan boord, inclusief flitser, en is voorzien van wireless lan (802.11b) ondersteuning en Bluetooth. Daarvoor moet wel 800 dollar betaald worden, de adviesprijs van het nieuwe apparaat in de VS.

Sony maakte op de CES ook haar nieuwe Memory Stick Pro geheugenkaarten bekend. Deze nieuwe opslagmedia zijn vanaf april onder meer verkrijgbaar in uitvoeringen van 256Mb, 512 Mb en 1 Gb. De maximale capaciteit van oude Memorysticks is niet groter te dan 128Mb. De nieuwe kaarten werken niet in apparaten, bijvoorbeeld digitale camera’s, die voorzien zijn van de oude Memorystick-standaard.

MERK

EDITORS' CHOICE