NIEUWS

Lenoxx MP3/CD-speler


Redactie HiFi.nl | 23 augustus 2000
Tweakers heeft een review geschreven over de Lenoxx MP-786 MP3 CD-speler, één van de eerste verkrijgbare MP3CD spelers.

Volgens Tweakers.net is het een goed apparaat. De reviewer had weinig aan te merken behalve de korte levensduur van de batterijen en misschien de af en toe wat onhandige bediening.

Over het algemeen is de Lenoxx MP-786 zonder twijfel een geweldig produkt. We hebben lang moeten wachten op draagbare MP3 CD-spelers en het lijkt erop dat ze nu echt gearriveerd zijn. De meeste problemen waar de Genica / I-Jam players mee te kampen hadden zijn in de Lenoxx MP-786 niet aanwezig. De speler is verder zeer compleet uitgerust en ziet er zeker niet goedkoop uit. De bediening is aan het begin wel even wennen maar voor de meeste zal dit geen groot probleem veroorzaken. Het feit dat de batterijen slechts een uur of 4 meegaan is dus het grootste minpunt. Dit kun je echter praktisch oplossen door gewoon meerdere setjes te gebruiken (1 in je Lenoxx, 1 in je zak en 1 thuis in een externe lader bijvoorbeeld). Waar de speler zeker goed tot zijn recht komt is in je auto. Plug hem gewoon via een daarvoor geschikte kabel in je sigarettenaansteker en je hebt sowieso geen batterijen meer nodig. Je kan dan relaxt achter elkaar genieten van zo'n 10 uur muziek.

Kort samengevat heb je voor nog geen 360 pieken een MP3 CD-speler met een perfecte geluidskwaliteit zonder rare kinderziektes. Later dit jaar komen er nog meer fabrikanten met nieuwe spelers. De Pine SM200C ziet er ook veelbelovend uit maar kost wel 200 pieken meer. Hetzelfde geldt voor de Philips Expanium waar je bbijna 600 gulden voor moet neertellen terwijl hij qua features op het eerste gezicht weinig verschilt. Kortom: wil je een probleemloze MP3 CD-speler voor een lage prijs? De Lenoxx MP-786 is precies wat je zoekt!

Hij is overigens verkrijgbaar bij Mp3spelers.nl, en goedkoper bij Regenboog computers B.V., voor de prijs van FL. 349. Scheelt je toch weer wat (niet veel, aangezien er nog 10 gulden verzendkosten en 7,50 rembourskosten bijkomen). Overigens wordt hij op die website 'BW' genoemd.

Bron: Mp3InfoPoint.com

EDITORS' CHOICE