NIEUWSB&W

VPRO wint PPP 2002

Redactie HiFi.nl | 14 januari 2003 | B&W

3VOOR12, het online muziekmagazine van de VPRO, heeft de Pop Pers Prijs 2002 gewonnen. Dat is vrijdag tijdens het Noorderslag-festival in Groningen bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat een complete redactie de prijs wint.

Tot nu toe was de onderscheiding steeds naar individuele popjournalisten gegaan. De jury roemt onder meer de originaliteit van 3VOOR12. "3VOOR12 is geen simpele verzameling van nieuws dat door derden is gemaakt, zoals vele andere websites over popmuziek wel zijn, maar maakt zelf nieuws. (...) 3VOOR12 onderscheidt zich door de betrouwbare nieuwsverslaggeving en de enorme kennis van de redactie van alle facetten van de Nederlandse popmuziek."

De Pop Pers Prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro. De winnaar mag bovendien een gastcollege verzorgen aan de Universiteit van Amsterdam. Auteursrechtenorganisatie Buma stelt tot slot 5.000 euro ter beschikking. Met dit Buma Journalisten Stipendium wordt de winnaar in staat gesteld een `bijzondere prestatie op het gebied van de popjournalistiek` te leveren.

MERK

EDITORS' CHOICE