NIEUWS

Update:Martin Logan Clarity

Redactie HiFi.nl | 17 februari 2003

UpdateMartin Logan Clarity: 17 februari 2003

(Ingezonden mededeling)

Audio fabrikant MartinLogan heeft een nieuwe hybride, electrostatische luidspreker op de markt gebracht. In het nieuwe model, genaamd Clarity heeft MartinLogan met name nieuwe design onderdelen toegevoegd.

Met het nieuwe Clarity speakersysteem bedient MartinLogan een belangrijke niche in de markt van audioliefhebbers. Het systeem maakt gebruik van een keur aan verbeteringen, waaronder een hoge resolutie, aluminium woofer en een NAC driver. Door de verschillende gebruikte technieken en het moderne ontwerp passen de speakers in elke ruimte, in elk systeem. De Clarity heeft een aluminium woofer en bass reflex die zo is ontworpen dat ook lage frequenties accuraat worden weergegeven.

Door de Microperf statoren (meer en kleinere gaatjes) is het  paneel nog doorzichtiger geworden en worden de efficiencie en dispersie verder verbeterd. Met ClearSpars technologie wordt de transparante look nog verder doorgetrokken en lijkt het diafragma te zweven tussen de statoren. NAC (Natural Ambience Compensation) is een technologie die met een dynamische driver de "sweet spot" duidelijk vergroot...  Deze functie is door de gebruiker in en uit te schakelen.

De speaker neemt ongeveer 800 vierkante centimeter ruimte in beslag en is verkrijgbaar in makkelijk in de woonruimte te integreren afwerkingen.

MartinLogan hoopt met de Clarity in te springen op een niche in de markt voor opvallende, kwalitatief goede speakers die naast een goed geluid ook een lust voor het oog bieden.

 


EDITORS' CHOICE