NIEUWS

Modificaties Philips SACD-spelers

Redactie HiFi.nl | 07 januari 2003

(Ingezonden mededeling)

Modificatie Philips SACD1000 + DVD963SA

Door bijzondere modificaties werden CD spelers op hetzelfde hoge muzikale niveau gebracht, als met technieken die Audioart al jaren in de vM spelers, loopwerken en DA-converters toepast en voorheen in een aantal topproducten van o.a. Teac, Sony, Marantz, Pioneer, Denon EX en Philips.  De komst van SACD geeft deze verbeteringen muzikaal nog betere resultaten, omdat de basiskwaliteit vóór modificatie van een aantal spelers, maar ook de software, al veel beter is. Bij combi-spelers (CD, SACD en DVD) wordt behalve het geluid zelfs ook de beeldkwaliteit verbeterd.

Audioart modificeert hoofdzakelijk op componentniveau en vervangt in dit geval niet complete printen, kasten, voedingen of loopwerken. Het kost ons meer tijd, maar houdt de prijs-/kwaliteitsverhouding zeer aantrekkelijk. m.a.w. voor een relatief laag bedrag een grote muzikale verbetering.
Passend in deze filosofie kunnen zo de oorspronkelijke technische specificaties gehandhaafd blijven, terwijl de muzikale en dynamische eigenschappen opgewaardeerd worden.

Dit modificeren doen wij op zeer veel plaatsen (ca.100) en in de diverse circuits; mechanisch, digitaal, analoog en voedingtechnisch, in zowel de audio- als videosecties. Toegepaste onderdelen, uitsluitend van audiophile kwaliteit, zijn onder andere: condensatoren, elektrolyten, weerstanden, diodes, halfgeleiders, bitumen en demping. Zorgvuldig geselecteerd op muzikaliteit en toegespitst voor de optimale plaats en functie in de speler en met een maximaal rendement. Zelfs de lichtnetpolariteit wordt gemeten en gemarkeerd.

De bandbreedte wordt vergroot, zowel naar beneden als naar boven. De vervorming gereduceerd.

Dit resulteert in:
1. Een dieper laag, waardoor de ruimtelijkheid verbetert in breedte, diepte en hoogte. Een realistischer geluidsbeeld in de oorspronkelijke grootte en afbeelding.
2. Lucht om de individuele instrumenten en stemmen, met een optimale plaatsing en focussering in het geluidsbeeld. 
3. Definitie, stabiliteit en natuurlijkheid, maar ook meer rust en dynamiek, terwijl maskering verdwijnt.

De bovengenoemde verbeteringen zijn niet alleen voor SACD tweekanaals-, maar juist ook voor meerkanaalsweergave zeer belangrijk, mede omdat bij akoestische opnames het zaaleffect veel beter te reproduceren is. Dit is zeer belangrijk bij bijvoorbeeld klassiek en jazz.
Bij moderne muziek hebben de muzikanten, studio balance engineer en producer met zes in plaats van twee kanalen drie maal meer mogelijkheden om hun muzikale creativiteit uit te leven. Misschien even wennen, maar de artiesten zelf zijn uitermate enthousiast. Daarom biedt meerkanaals enorme mogelijkheden in de nabije toekomst.
Door de uitgevoerde modificaties is tevens voor het afspelen van uw huidige stereo CD`s (PCM 16bits) geen separate speler meer nodig. Ook hiervoor heeft u nu wél een topspeler in huis.

Wij modificeren, naast enige vM producten, twee Philips spelers: de SACD1000 (€ 300,=) en de DVD963SA (€ 200,=). Voor andere merken of modellen even contact met Audioart opnemen.

Externe verbeteringen kunnen desgewenst door uzelf toegepast worden, zoals bijvoorbeeld met de vM meerkanaals voor- en eindversterkers (CA560 en PA555), vM Silver Cable en een vM PFM2 lichtnet filter.

Modificaties, evenals service en onderhoud, worden uitsluitend uitgevoerd in onze eigen technische dienst door vakbekwame technici met originele onderdelen.
Bij elk door ons gemodificeerd apparaat wordt een origineel certificaat gevoegd, met vermelding van datum, model en serienummer. Uw garantie en bewijs van meerwaarde. Meer informatie vindt u op: www.audioart.nl.

 


 


EDITORS' CHOICE