NIEUWSB&W

DSL televisie


Redactie HiFi.nl | 25 december 2002 | B&W

XS4all-klanten met een dsl-verbinding kunnen sinds kort meedoen aan een proef van breedband-televisie via internet. Tot en met februari zijn er via de site dsltv.nl zes kanalen te bekijken met hoge kwaliteit.

Tijdens de proef biedt DSL-TV de kanalen National Geographic Channel, videoclipzender MCM2, muziekzender Mezzo, Fashion TV, Travel Channel en de erotische zender XXL. Dsl-tv maakt gebruik van Windows Streaming Media. De bandbreedte van de tv-zender beslaat maximaal 75 procent van een basic adsl-verbinding (512 kbps). Dat betekent dat Adsl-Lite klanten van XS4all geen gebruik van de dienst kunnen maken.

Toen adsl twee jaar geleden commercieel beschikbaar werd, was er veel commentaar op de beperkte downloadsnelheid van de KPN-abonnementen. Met name de nationale omroepen waren teleurgesteld over de mogelijkheden voor streaming video. Inmiddels zijn de video-codecs beter geworden, en heeft KPN ook beloofd de snelheden van de twee populairste adsl-pakketten in 2003 met vijftig procent te verhogen. Dat biedt nieuwe perspectieven voor de ontwikkeling van online televisiezenders.

MERK

EDITORS' CHOICE