NIEUWSB&W

Piratenoffensief

Redactie HiFi.nl | 17 december 2002 | B&W

De Amerikaanse platenindustrie richt zich nu ook op winkels en benzinestations die illegaal gekopieerde cd`s aan de man brengen.

De muziekbranche, verenigd in de Recording Industry Association of America (RIAA), heeft onlangs brieven gestuurd naar zo`n tachtig kleine en middelgrote winkels in de Verenigde Staten. Deze maken zich volgens de organisatie schuldig aan de verkoop van illegale cd`s, zo meldt The Wall Street Journal.

De muziekindustrie lijdt hierdoor aanzienlijke schade, zo betoogt de RIAA. De winkeliers wordt gevraagd onmiddellijk op te houden met hun illegale praktijken. Verder wordt een schikkingsvoorstel gedaan. Als ze niet binnen twee weken antwoorden, begint de RIAA een rechtszaak.

Undercover-medewerkers van de RIAA bezochten de afgelopen tijd een groot aantal winkels en benzinestations en verzamelden daar illegale schijfjes. De aangeschreven winkels hadden alle minimaal vijftig illegale cd`s in de schappen liggen.

Verder maakte de brancheorganisatie bekend dat er in New York 421 cd-branders in beslag zijn genomen. Wie het persbericht goed leest, komt echter de zinsnede tegen `het equivalent van 421 spelers`. Feitelijk gaat het om 156 branders. Maar omdat deze op zeer hoge snelheid (40x) konden branden, heeft de RIAA er maar 421 van gemaakt, zo meldt The Register.
 

MERK

EDITORS' CHOICE