NIEUWSB&W

DVD Plus Awards


Redactie HiFi.nl | 17 december 2002 | B&W

(Ingezonden mededelingen)

Mirage OmnisatDe DVDplus Awards, uitgeschreven door het blad DVDplus, werden onlangs voor de tweede keer gehouden. De prijzen zijn bedoeld om speciale DVD en Home Cinema producten extra waardering te geven voor de goede kwaliteit en de prijs/kwaliteits verhouding. Niet een jury bepaalt de winnaars, maar de lezers van het blad zelf.

Dit jaar won Pioneer de DVDplus Award Flat Screen van het Jaar 2003 met de PDP433HDE. Volgens het blad waren de lezers met name te spreken over de hoge resolutie (zowel de 433HDE als de 503HDE hebben een XGA resolutie) waarmee een goede detailweergave wordt bereikt. Andere positieve punten van het scherm zijn de helderheid, kleurzuiverheid, de kijkhoek van 160 graden en de grote inputmogelijkheden.

In de categorie Compacte Home Cinema Luidspreker ging de DVDplus Home Cinema Award 2003 naar het OMNISAT satellietsysteem van Mirage. Met name de nooit eerder toegepaste Omnipolar units, die 360 graden rondstralen en daarmee optimaal gebruik maken van de akoestische reflecties van de ruimte, spraken de lezers erg aan. Dat Mirage er daarnaast in geslaagd is de speakers een handzaam en mooi design mee te geven zijn belangrijke pluspunten. De OMNISAT satelliet speakers zijn los te verkrijgen en zijn het best te combineren met de LF-150 actieve subwoofer. Voor stereo opstellingen vormt de combinatie met 2 satelliet speakers en de subwoofer de ideale oplossing en voor surround weergave heb je 5 OMNISAT speakers nodig. Door de unieke technologie is de plaatsing van de speakers niet van belang.

MERK

EDITORS' CHOICE