NIEUWSLinn

Update: Linn`s Unidisk

Redactie HiFi.nl | 17 december 2002 | Linn

Update 17 december 2002 - toevoeging afbeelding Kisto

We lazen op verschillende websites - www.enjoythemusic.com en www.highfidelityreview.com - interessant nieuws over SACD/DVD-A spelers. Zo is Linn bezig met de ontwikkeling van de Unidisk 1.1. Garmt van der Zel zet kort wat informatie op een rijtje.

Linn ontwikkelt SACD "Development Kit" & muti-formaat speler

Linn Products heeft aangekondigd een "multi-formaat" speler met zowel SACD als DVD-Audio afspeelmogelijkheid te introduceren op de komende Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas in januari.

Dezelfde firma zal ook een "Silver Disk Engine OEM Development System" op de markt brengen, een "kit", die de basis kan vormen voor high-end multi-spelers van andere fabrikanten en is ontwikkeld in samenwerking met Sony. De "Linn Silver Development Kit" zal fabrikanten de mogelijkheid geven spelers te ontwikkelen die Super Audio CD (SACD), CD, DVD-Video, DVD-Audio en "vele andere formaten"
af zullen kunnen spelen. Door de open interface van de kit kan iedere fabrikant zelf bepalen welk kwaliteitsniveau past bij het merk en de beoogde verkoopprijs.

Linn biedt ook 2 soorten lades: een metalen en een kunststof lade. Er zijn al verscheidene high-end en commercielere bedrijven die hun interesse hebben laten weten voor het project.

Linn ziet de introductie van de multi-speler en de "development kit" als een evolutie in hun rol als een van de eerste fabrikanten die muziek op Stereo SACD uitbrengen via hun Linn Records divisie.

De SACD/DVD-A speler die Linn hoopt te introduceren op CES 2003 zal gebruik maken van de Development Kit en speelt SACD, CD, DVD-Video en DVD-Audio. De prijs zal liggen rond de $8.000 en de naam van de speler is "Unidisk 1.1".

Tevens wordt op de CES de Linn Kisto geintroduceerd. Een hoge kwaliteits THX AV processor/controller, met RGB, DVI, S-Video en component video-switch mogelijkheden. Hieronder ziet u de afbeelding van de Kisto:

MERK

EDITORS' CHOICE