NIEUWSLinn

Linn Kivor Index


Redactie HiFi.nl | 04 december 2002 | Linn

In 2000 was het Britse Linn een van de eerste gerenommeerde HiFi fabrikanten die de aandacht richtte op hard-disk audio systemen. Het resultaat was dat jaar de Kivor en dit jaar is het assortiment verder verfijnd met de Kivor Index.

Het concept is simpel: de muziek wordt digitaal opgeslagen op een server (zonder compressie) en kan afgespeeld worden in meerdere zones vanuit de server.

Ook de Index ondersteunt 8 audio zones en is in staat tegelijkertijd verschillende programma’s te verzenden. Daarnaast is het mogelijk via een RS232 of ethernet aansluiting het apparaat aan een netwerk of het internet te hangen. In tegenstelling tot de originele Kivor is de Index een single-box stand-alone produkt die aangesloten kan worden op het Knekt systeem van Linn en elk ander audio product dat gebruik maakt van Linn’s PCI Musik \Machine kaart. Deze verstuurt acht simultane analoge audio signalen door acht paar stereo RCA output jacks. De Index is verkrijgbaar in twee configuraties: een voor 250 uur en een voor 500 uur met volledige CD kwaliteit en een factor 10 meer met compressie.

MERK

EDITORS' CHOICE