NIEUWS

Creative Nomad

Redactie HiFi.nl | 02 augustus 2000
Creative Technologies introduceert deze zomer haar Digital Jukebox, een portable MP3-speler met ruimte voor 100 uur muziek.

Het apparaat ziet er uit als een draagbare CD-speler en is ongeveer ook even groot. Belangrijkste verschil – behalve de prijs – is de hoeveelheid muziek die op het apparaat past. De harde schijf van 6 GB biedt namelijk ruimte aan meer dan 100 uur muziek in MP3-formaat, vergelijkbaar met 150 CD's.

Als men een hogere geluidskwaliteit wil (128 bits), past er nog altijd 50 uur muziek op. Ook niet gek. De muziekliefhebber moet dan overigens wel 20 AA-batterijen bij zich hebben.

De grootstespeler tot nu toe was de HanGo PJB-100 met een geheugen van 4,86 GB. Dit apparaat kost bijna 800 dollar. De Digital Jukebox van Creative, onder meer bekend van haar Nomad-spelers, is met een prijs van 500 dollar een stuk goedkoper.

De meeste gangbarespelertjes moeten het doen met een geheugen van slechts 32 en 64 MB, waarmee een schamel uurtje aan luisterplezier kan worden meegetorst.

In Europa zal de speler – die behalve MP3'tjes ook de zwaardere WAV-bestanden kan afspelen - aan de man worden gebracht onder de naam D.A.P. Jukebox.

Bron: WebWereld


EDITORS' CHOICE