NIEUWSPhilips

Brug tussen TV en PC

Redactie HiFi.nl | 22 november 2002 | Philips

Als het aan Philips Electronics ligt, kan uw televisie binnen enkele maanden de op uw pc opgeslagen video- en audio-bestanden afspelen. Tijdens de Comdex-beurs in Las Vegas liet het bedrijf zien hoe dit precies in zijn werk gaat.

De Connectivity-divisie van Philips demonstreert deze week tijdens de Comdex Fall 2002-beurs zijn zogeheten Wireless Home AV Platform. Deze combinatie van software en hardware maakt draadloze verbinding mogelijk tussen op een pc opgeslagen bestanden en consumentenelectronica, zoals een tv of een stereotoren.

"Dit is de volgende kleine stap in de richting van Ć©Ć©n apparaat waarin alle functies van pc`s en consumentenelectronica zijn verenigd", stelt Engelbert van Pelt, general manager bij de Philips-divisie.

Het van oorsprong Brabantse bedrijf is niet de eerste die nadenkt over het verbinden van deze apparaten, maar eerdere concrete pogingen in deze richting faalden jammerlijk. De lijst van investeerders in soortgelijke initiatieven is indrukwekkend, met namen als Intel, Microsoft, HP en Dell.

Een apparaat dat beschikt over alle functies van een pc, tv en stereo-appatuur is er echter nog steeds niet. Michael Gartenberg, analist van marktonderzoeksbureau Jupiter Research, denkt te weten waarom. "Volledige integratie van functionaliteit is uit de mode, connectiviteit is het toverwoord. Bedrijven moeten zich bij dit soort apparaten vooral richten op gebruiksvriendelijkheid, anders is de consument er gewoon niet voor te porren."

Lees het volledige artikel via de onderstaande link...

MERK

EDITORS' CHOICE