NIEUWSB&W

Illegale CD branche moordend

Redactie HiFi.nl | 22 november 2002 | B&W

Overvallers lijken het in New York gemunt te hebben op makers van illegale cd`s, althans daar lijkt het op na twee schietincidenten.

In een korte tijd zijn in New York twee schietpartijen geweest waarbij cd-vervalsers zijn gedood of gewond zijn geraakt, schrijft persbureau AP. Afgelopen week opende een overvaller het vuur op een kantoor in Manhattan. Ene Ablia Diallo kwam daarbij om het leven.

In het kantoor werden illegale cd`s en dvd`s gemaakt waaronder de nieuwe film van Harry Potter. In juli vond er al een schietpartij plaats in een illegale videozaak in het Empire State Building waarbij twee Afrikaanse mannen gewond raakten.

Hoewel de zaken niet direct met elkaar in verband staan, worden de geruchten steeds sterker dat er sprake is van een trend. De illegale cd- en dvd-branche staat tot nu toe niet echt bekend om zijn geweld en wapens. Wel gaat er een hoop geld in om. De omzet per dag wordt geschat op 250.000 dollar.

Illegale cd`s worden gebrand op lege cd-roms die bij de groothandel ongeveer 10 dollarcent kosten. In de Amerikaanse winkels worden legale cd`s voor vijftien tot twintig dollar per stuk verkocht.
 

MERK

EDITORS' CHOICE