NIEUWSTeac

Teac Legacy

Redactie HiFi.nl | 21 november 2002 | Teac

(Ingezonden mededeling)

Teac heeft zichzelf in de afgelopen decennia overtuigend bewezen als fabrikant van zeer degelijke, duurzame en hoogwaardige studio- en hifi apparatuur. In vrijwel elke opnamestudio is opnameapparatuur te vinden die bij Teac is ontwikkeld en geproduceerd onder de Tascam merknaam. Teac heeft een grote “High End” reputatie op het gebied van CD loopwerken en DA-converters. Bij vele hifi enthousiasten vormt het wereldberoemde VRDS cd-loopwerk al sinds jaar en dag de basis van hun hoogwaardige hifisysteem. Een andere specialiteit die Teac in huis heeft is de ontwikkeling van hoogwaardige audiocomponenten in een kleine behuizing. De diversen productlijnen lopen jaren mee in het assortiment. Als Teac dan ook nieuwe producten lanceert, dan zijn het meestal ook spraakmakende. Het nieuwe CD-loopwerk P-70 en D/A converter D-70 worden al gezien als de nieuwe High-End referentie. De nieuwe Legacy serie biedt het hoogst haalbare uit apparaten in een kleine behuizing. Geen plastic, maar degelijke aluminium fronten in een design, dat in al z’n eenvoud en met de fraaie lijnen, een ieder aan zal spreken.

TEAC Legacy 700 en Legacy 800

De TEAC Legacy 700 is een home cinema systeem met compacte afmetingen, maar met grootse prestaties. Deze combinatie bevat een dvd receiver, de DR-L700, die een tweekanaals 1-bit digitale eindversterker met een stabiel uitgangsvermogen van 30 watt per kanaal huisvest. Voorts zijn er lijnaansluitingen voor de surroundkanalen en het center- en subwooferkanaal. De dvd receiver ondersteunt DVD Video, VCD, CD-R/RW, en MP3 discs. DTS, Dolby Digital en Dolby Pro Logic II zijn aan boord. De D/A conversie wordt verricht door een 96 kHz, 24-bit converter. Het beeldsignaal wordt aangeboden op Composiet, S- en Component videoformaat. De tuner beschikt over 30 FM en 30 AM voorkeurzenders. Er is een sleeptimer aanwezig. Het display kan naar wens worden gedimd. De receiver wordt standaard compleet met systeemafstandsbediening geleverd.
Voor de surroundkanalen is er voorzien in een losse driekanaals eindversterker, de A-L700P, eveneens met 1-bit technologie en een uitgangsvermogen van 30 watt per kanaal. De compacte afmetingen maken het mogelijk een fraaie smalle stapel te maken. De beide fronten van de apparaten zijn in massief aluminium uitgevoerd. Afmetingen zijn: 215 x 108 x 345 mm voor de DR-L700 en 215 x 108 x 339 mm voor de dvd speler. Naast elkaar geplaatst vormen ze een optisch geheel met een frontbreedte van slechts 43 cm.

Teac AL700 en DRL 700De Legacy 800 serie van Teac vormt de top in compacte home cinema systemen. Deze serie omvat een homecinema receiver en een dvd speler. De receiver AG-L800 beschikt over een interne versterker van 50 watt per kanaal. De surroundprocessor weet raad met DTS, Dolby Digital en Dolby Pro Logic II, die 5.1-kanaals weergave uit stereobronnen mogelijk maakt. Er zijn diverse ingangen voorhanden: 4x Composiet en 4x S-video. Ook digitale in- en uitgangen zijn in ruime mate aanwezig. De tuner heeft ruimte voor 30 FM-stations en voor 30 AM. Standaard wordt een luxe, leerbare, touchscreen afstandsbediening bijgeleverd, die via USB upgradable is.
De DV-L800 is een dvd speler met een progressive scan uitgang. Het beeldsignaal wordt aangeboden op Composiet, S- en Component videoformaat. De Audio D/A conversie vindt plaats in een 24 bit / 96 kHz converter. Ondersteunde discformaten zijn DVD-Video/Audio, VCD, CD-R/RW en MP3. Er is een digitale zoomfunctie aanwezig van 4x en 16x, bij bewegende en stilstaande beelden.
De beide fronten van de apparaten zijn in massief aluminium uitgevoerd. Afmetingen zijn: 275 x 111 x 331 mm voor de receiver en 275 x 111 x 301 mm voor de dvd speler.

Gangbare winkelprijzen
DR-L700:   899,-
A-L700P:   369,-
AG-L800: 1029,-
DV-L800:   629,-


EDITORS' CHOICE