NIEUWSOnkyo

Onkyo DV-SP800


Redactie HiFi.nl | 20 november 2002 | Onkyo

Eerste THX ultra-gecertificeerde universele dvd-speler van Onkyo, de DV-SP800 speelt zowel dvd-audio als SACD

Hardware22

Onkyo brengt haar nieuwe universele dvd-audio/SACD dvd-speler type DV-SP800 uit. Om alle gebruikers ongeacht het af te spelen formaat te bedienen, bezit de DV-SP800 zowel dvd-audio als SACD, plus THX ultra-certificatie voor de allerbeste kwaliteit in beeld en geluid.

DVD-audio met zijn rijke, 5.1 kanaals surroundweergave, of Super Audio Compact Disc (SACD) met een frequentiebereik tot 100 kHz en een sampling rate van 2,822 MHz zijn op de DV-SP800 beide beschikbaar. Voor de videoconversie maakt ONKYO gebruik van de beroemde 108 MHz 12-bit Noise Shaped Video converter van Analog Devices voor de allerbeste beeldkwaliteit.

Verder biedt het exclusieve ExperienCinema-ontwerp van Onkyo de gebruiker een Direct Digital Path voor de digitale uitgang, 192 kHz/24-bit audio DAC’s, Vector Linear Shaping Circuitry (VLSC) om de kwaliteit van de analoge audio-uitgang en de progressieve scan voor de componentuitgang (NTSC) te verbeteren. Als de DV-SP800 via de analoge meerkanaals uitgang worden verbonden met een 7.1 AV-receiver, i.p.v. een 5.1, dan kunnen twee extra surround voorversterkeruitgangen worden ingeschakeld om alle surround achter kanalen te gebruiken.

De ONKYO DV-SP800 is een echte alles-in-één muziek- en filmspeler.

Eigenschappen Onkyo DV-SP800 universele dvd-speler

Lucasfilm THX® ultra-gecertificeerd
Deze certificering garandeert dat deze speler aan de strenge audio- en video- eisen van THX voldoet, of deze zelfs overtreft. Het gaat om zaken als scherpte en detaillering, kleur en tint, kleurverzadiging, helderheid en contrast, audio- uitgangsniveau, meerkanaals mix en balans, en het kiezen van het audiokanaal.

108 MHz/12-bit NSV video-DAC
Een essentiële factor in het bereiken van een vlekkeloze en heldere digitale videoweergave vormt de D/A-converter in uw dvd-speler. De state-of-the-art          108 MHz/12-bit video D/A-converter in de DV-SP800 biedt het perfecte, storingsvrije beeld. Viervoudige oversampling en Noise Shaped Video (NSV) reduceren ruis in het videosignaal drastisch, waardoor ook de subtielste details in de videofilms zichtbaar worden.

‘ExperienCinema’ en VLSC (Vector Linear Shaping Circuitry)
Conventionele D/A-converters reduceren digitale ruis in de converter zelf, maar kunnen die niet helemaal verwijderen. Tot voor kort alleen toegepast in de High-End componenten van Onkyo maakt VLSC (Vector Linear Shaping Circuitry) gebruik van een unieke D/A-converter om dat op te lossen. De data worden tussen twee samplingpunten geconverteerd en deze discrete samplingpunten worden met analoge vectoren in real-time verbonden zodat een gave golfvorm ontstaat. Het resultaat is een ruisvrij en gaaf analoog uitgangssignaal van de digitale bron.

Directe Digitale Signaalweg
Voor het digitale audiosignaal, wordt in de DV-SP800 een uiterst zuivere en zwaar uitgevoerde afgeschermde kabel gebruikt om het 96 kHz/24-bit digitaal bitstream signaal rechtstreeks van de disc naar de achterzijde te transporteren. Het resultaat is een ruisvrij digitaal audiosignaal dat minder wordt beïnvloed door magnetische velden.

192 kHz/24-bit Burr Brown audio-DAC
Deze topkwaliteit digitaal/analoog converter maakt gebruik van een verbeterde versie van de Burr Brown multi-level delta sigma opzet, waarin vierde orde noise shaping wordt gebruikt en een 8-voudige kwantisering om een uitstekend dynamisch gedrag en een grotere tolerantie voor klok-jitter te bereiken.


Functieoverzicht Onkyo DV-SP800 universele dvd-speler

- DVD-audio en SACD-decoders
- 5.1 en 7.1 meerkanaals kleurgecodeerde voorversterkeruitgang
- Uitschakelbare videoschakeling
- Twee RGB-(scart)uitgangen met doorlusfunctie
- Speelt dvd-r(w)’s, MP3-cd’s, video cd’s en audio cd’s
- DTS en Dolby Digital decoders
- 96 kHz of 48 kHz kiesbare uitgang
- Laat PLUGE-signalen door
- Bit-rate aanduiding
- Uitgebreide video-uitgangen: composiet, S-video, RGB (Scart) en component
- Schermbeveiliging
- Optisch en coax digitale uitgangen
- Speciale subwoofer voorversterkeruitgang
- Cursorbesturing op de voorzijde
- Displaydimmer met 4 niveaus (normaal, gedimd, donker, uit)
- Geborsteld aluminium front
- Inwendig verlichte RI-afstandsbediening voor alle functies met televisievoorkeur- posities

 

EDITORS' CHOICE