NIEUWS

Napster en Liquid Audio samen

Redactie HiFi.nl | 27 juli 2000
Napster en professioneel online muziekverspreider Napster woensdagmiddag door de gezamenlijke Amerikaanse muziekindustrie voor de rechter wordt gesleept wegens het vermeend illegaal verspreiden van muziek via het web. Het lijkt er op dat Napster hiermee de industrie tegemoet wil komen en een al te zware aanklacht wil voorkomen.

Liquid Audio is gespecialiseerd in software die onder andere muzikanten en platenlabels in staat stelt via het internet muziek van digitale kwaliteit te verspreiden. Het bedrijf is in 1996 opgericht door oudgedienden uit de muziekindustrie en door studiotechnici, en vervult momenteel een leidende rol in het gebruik van internet als medium om muziek te verspreiden.

Tegen Napster lopen al maandenlang zowel de muziekindustrie als sommige artiesten te hoop. De `gevestigde orde' vreest dat Napster door het gratis verspreiden van muziek via internet zijn belangen in gevaar brengt. Artiesten zijn bang dat hun `geestelijk eigendom' te grabbel wordt gegooid.

Andere artiesten, zoals Courtney Love, Limp Bizkit en The Offspring zien in Napster en Gnutella juist manieren om hun muziek goedkoop aan een zo groot mogelijk groep fans beschikbaar te stellen.

Bron: Planet Music

EDITORS' CHOICE