NIEUWS

David Bowie meest bekend op internet

Redactie HiFi.nl | 27 juli 2000
Popster David Bowie is de grote winnaar van de door Yahoo georganiseerde Internet Life Online Music Awards.

Bowies eigen website BowieNet sleepte de prijs in de wacht voor beste artiestensite. Daarnaast werd de Brit ook uitgeroepen tot grootste online pionier. De prijzen werden uitgereikt in een nachtclub in New York, waar naast Bowie onder meer Alanis Morisette en Isaac Hayes optraden.

Op BowieNet kan online geluisterd worden naar zeldzame liedjes, ook neemt de muzikant geregeld plaats achter het toetsenbord om een potje te chatten met zijn fans. Verder was Bowie een van de eerste grote muzikanten die delen van zijn oeuvre digitaal verspreidde. De meeste diensten op BowieNet zijn alleen voor leden beschikbaar. BowieNet is ook provider.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar won SonicNet.com de prijs in de categorie Algemeen. SonicNet wordt door de jury gezien als meest omvattende bron op het net voor muziekfans. De site steekt hiermee haar grote concurrent MP3.com naar de kroon.

Paul McCartney was volgens Yahoo verantwoordelijk voor het beste muzikale live-spektakel op internet. Zijn concert in de nagebouwde Cavern Club in Liverpool – waar de Beatles ooit begonnen – werd live op internet uitgezonden.

Tot slot won Aimee Mann met Bachelor No. 2 de prijs voor het beste album dat alleen op internet verkrijgbaar is. Mann is het meest bekend van haar met een Oscar-nominatie beloonde song Save Me uit de film Magnolia. Toch heeft ze moeite om haar materiaal uitgegeven te krijgen. ";God zij dank is er internet, omdat dat de enige manier is voor independent-artiesten als ik om rond te komen";, zo tekende de BBC uit haar mond op tijdens de uitreiking.

Bron: WebWereld

EDITORS' CHOICE