NIEUWSVisonik

David 5001 Visonik

Redactie HiFi.nl | 09 november 2002 | Visonik

(Ingezonden mededeling)

Amacom presenteert de David 5001 luidsprekers van Visonik.

De Davids zijn te gebruiken met een subwoofer in stereo systemen, in Home cinema gebruik of bij "public address". Deze, over 2 miljoen verkochte klassieker is overtuigend door zijn veelzijdigheid. Professionele studio’s wereldwijd vertrouwen op de David van Visonik.

De David 5001 – Het origineel tot klassieker

De David 50, het oermodel uit 1975. Dit was een sensatie. De kleinste luidspreker die voldeed aan de hifi norm DIN 45500. de opvolger van de David 50 won in 1977 de “Japanese Audio Grand Prix”. In het jaar 1978 werd de eerste kleine luidspreker van aluminium, de David 4000, geïntroduceerd.

Via de modellen van de David 50 (501/ 502/ 5000 etc.) ontstond de David 5001i, de veertiende versie van de oorspronkelijke David.

De David 5001i is daarmee een levend origineel. De verschillende modellen leverden telkens een legendarische klank. De referentielijst is lang, enige hoogtepunten zijn: Verschillende kleine geluids studio’s, de BBC en ook de ZDF behoren tot deze lijst die op Davids vertrouwen. Een kleine bijzonderheid: vanaf 1983 tot 1989 werd een speciale versie van deze luidsprekers voor de NATO vervaardigd, natuurlijk in legergroen met een professionele XLR-aansluiting.

Deze moderne klassieker is in verschillende varianten te verkrijgen:

David 5001i: De moderne klassieker voor de prijs van €99
David ix: Hoogbelastbare versie met HP filter voor de prijs van €119
David 5001 Center: Magnetisch afgeschermde versie voor de prijs van €125

Wat maakt de David 5001 zo bijzonder?

· De behuizing is uit één stuk van onverwoestbaar, resonantiearm aluminium vervaardigd.
· De speciale niet symmetrische vorm reduceert staande golven, met name rondom de frequenties van de menselijke stem.
· De David 5001i kan, zeker voor zijn kleine formaat, een enorm hoge geluidsdruk van 90 dB produceren (2,83 volt, 1 meter).
· Het brede en rechte frequentiebereik en hoge geluidsdruk maken dat de 5001i bij de profi’s zeer geliefd is. Zo worden ze toegepast bij de BBC, ZDF. NATO en vele studio’s.
· In tegenstelling tot, is de David 5001i een Fullrange luidspreker die ook zonder subwoofer tot zeer verrassende prestaties komt.

De David 5001ix is een High Power versie, die door een speciale filter tegen overbelasting beveiligd is. Dit geeft de mogelijkheid tot een nog hogere belastbaarheid en een extreem luide weergave.

De ix versie heeft bovendien een 19 mm tweeter voor een zeer brede afstraling.

Wat onderscheidt de David 5001i van de David 5001ix?

· De David 5001i beschikt over een bass speaker met een speciale Poly coating cellulose membraam.
· De membraam ophanging is van rubber voor een langdurig hoge belastbaarheid.
· Het rendement is verbeterd, waardoor men met een kleine versterker kan volstaan.
· De weergave is nog meer “Hifi” geworden.

Nieuwe kleur uitvoering

Gekeken naar de laatste trends op het hifi gebied, neem de huidige kleurstellingen van TV’s presenteert Visonik haar nieuwe look. De gehele Evolution- en Subsonic lijn zijn nu verkrijgbaar in het zilver. Naast de vijf huidige verkrijgbare houtafwerkingen, maakt deze trendy zilveren kleur het pakket Visonik luidsprekers nog completer.
De kwaliteit is natuurlijk gebleven. Dit is een uitstekende aanvulling op de huidige kleurstellingen van TV’s en audio componenten welke merendeels deze trendy kleur gebruiken.


EDITORS' CHOICE