NIEUWSArcam

Arcam AV 8

Redactie HiFi.nl | 03 november 2002 | Arcam

Arcam introduceerde recentelijk de FMJ-AV8. In de nieuwe voorversterker heeft het Engelse Arcam de 25 jaar ervaring die het bedrijf heeft opgebouwd op het gebied van hoogwaardige HiFi apparatuur gebundeld.

De FMJ-AV8 is aan te sluiten op alle bestaande surround formaten en is uitgerust met een veelvoud aan aansluitmogelijkheden. Zo heb je als Home Cinema liefhebber de nodige flexibiliteit bij het aansluiten van videobronnen. Maar ook nieuw te ontwikkelen meer kanaals muzieksystemen kunnen aangesloten worden op de voorversterker. Maar liefst acht gescheiden kanalen reproduceren de hoge geluidskwaliteit.

Het design is verder elegant en verkrijgbaar in het zilver of het zwart. De AV8 is THX Ultra 2 gecertificeerd en decodeert THX Surround (EX 7.1), Dolby Digital, Dolby ProLogic II, DTS Neo 6 en DTS ES (6.1).

En om het allemaal compleet te maken hebben de ontwikkelaars ook rekening gehouden met de kenmerken van HDTV, DVD Audio en SACD. Daarvoor zijn 8 kanaal aansluitingen beschikbaar en ook nog eens acht analoge aansluitingen.


EDITORS' CHOICE