NIEUWS

IM: Dr. Riccardo Kron

Redactie HiFi.nl | 31 oktober 2002

(Ingezonden mededeling, door Niko de Graaf, Eurogram BV)

Hedenmorgen, 31 oktober 2002, bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van Dr. Riccardo Kron de oprichter/eigenaar van KR-audio electronics SRO.

Mede dankzij zijn doorzettingsvermogen, technische kennis, inzichten en enthousiasme is hij er samen met de rest van het KR-team in geslaagd, absoluut grensverleggende audio-buizen & versterkers te ontwikkelen en te bouwen. Versterkers die, met gepaste trots, tot de allerbeste ter wereld worden gerekend.

Hij heeft nog net de publicatie van de test van “zijn” Double Kronzilla, in het toonaangevende Duitse blad Audiophile, mee mogen maken waarin het eindoordeel eenvoudig werd samengevat met de woorden : Simply the Best ! Deze drie woorden waren overigens ook de “lijfspreuk” van Dr. Kron. Hij ging eenvoudigweg altijd voor het ultieme resultaat. Vaak, als een van zijn ingenieurs hem weer eens had uitgelegd: “Dat wat hij wilde onmogelijk was”, vatte hij dat op als een extra uitdaging en... keer op keer slaagde hij erin om dat “onmogelijke” toch weer voor elkaar te krijgen.

De audio-branche verliest in Dr. Riccardo Kron een groot man die letterlijk en figuurlijk kosten noch moeite heeft gespaard om zijn doel:” De ultieme audio-versterker maken” te realiseren. Vanwege gezondheids-probleempjes in het laatste jaar (Dr. Kron brak een heup en werd aan een hernia geopereerd) was de KR-organisatie gelukkig al zo gewijzigd dat ook zonder Dr.Kron’s aanwezigheid het bedrijf “normaal” fuctioneerde.

Een jonge Finse ingenieur (die o.a. ook een zeer belangrijke bijdrage heeft geleverd bij de ontwikkeling van de nieuwste versterkers) staat aan het hoofd van de afdeling productontwikkeling, terwijl een eveneens jeugdige Tsjechische ingenieur verantwoordelijk is voor de productie. Zij zullen, samen met Eunice Kron (de vrouw van Dr. Kron) het “levenswerk” van Dr.Riccardo Kron met onverminderde energie voortzetten.


EDITORS' CHOICE