NIEUWSPioneer

Pioneer DV-757Ai

Redactie HiFi.nl | 31 oktober 2002 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(Ingezonden mededeling)

DVD wordt meer dan enkel home cinema: met de introductie van haar nieuwste DVD speler biedt Pioneer Europe NV nu het meest complete home entertainment systeem ooit. Als eerste in zijn soort, die over de i.LINK Advanced Resolution Digital Audio Interface van Pioneer beschikt, bepaalt de DV- 757Ai speler de nieuwe normen in digitale audio interface.

De speler biedt een schitterende geluidskwaliteit met een compatibiliteit die veel verder reikt dan die van eender welke DVD speler op de markt. Hij werkt met alle gangbare disk types en formaten, inbegrepen DVD- Audio, DVD- Video, SACD in stereo en multi-channel formaat, CD, Video CD, MP3, CD-R/RW en DVD- R/R W .De speler mag ook prat gaan op een ingebouwde decoder voor Dolby Digital en DTS, en samen met zijn Advanced Speaker Management is hij de ultieme speler voor home entertainment systemen.

Pioneer DV-757Ai22Philippe Coppens, manager Product Development and Promotion, Pioneer Europe zegt het zo: "We zitten midden in het hart van de DVD revolutie nu DVD onthaald wordt als één van de populairste consumententechnologieën ooit gelanceerd." DVD wordt vaak geassocieerd met `home cinema` maar de geavanceerde mogelijkheden van DVD blijken ook erg populair voor het opslaan van zelfgemaakte video en muziek." "Deze revolutie vraagt om een grotere disk compatibiliteit en de DV-757 Ai biedt de perfecte oplossing -DVD-Audio, DVD- Video disks en SACD`s, alles speelt hij moeiteloos af. Tot nog toe kon geen enkele speler digitaal de hoge kwaliteit van materiaal afkomstig van audio bronnen weergeven. De DV-757 Ai slaagt daar wel in dank zij de i.LINK Advanced Resolution Digital Audio Interface van Pioneer, die een precies kanaal voor digitale overdracht tot stand brengt; de omzetting van digitaal naar analoog wordt uitgevoerd buiten de speler in een bijpassende versterker. Het eindresultaat is een volledig systeem dat aan de verwachtingen van de meest kritische audio- en cinefielen voldoet."

De DV-757 Ai beschikt over innoverende technische functies die een onvergelijkbare audio weergave mogelijk maken; toch is hij erg gebruiksvriendelijk. Belangrijkste eigenschappen:
- i.LINK connector die de schitterende digitale audio van DVD- Video, DVD-Audio, SACD, of CD bronnen overbrengt;
- Advanced Speaker Management met Bass Management voor DVD-Audio garandeert dat het geluid exact wordt weergegeven of er nu gehele ofbeperkte bandbreedte luidsprekers gebruikt worden (bass re-direction voor satelliet luisprekers);
- Gecombineerd met een bijpassende Pioneer i.LINK Advanced Resolution Digital Audio Interface versterker / ontvanger biedt de DV-757Ai de mogelijkheid om te opteren voor een automatische piayback bronwissel;
- Pioneers PQLS (Precision Quartz Locking System) technologie -de basis van Pioneers i.LINK Advanced Resolution Digital Audio Interface- maakt een jittervrije audio overdracht mogelijk en biedt een professionele geluidskwaliteit;
- Video processing van de hoogste kwaliteit met 108 MHz / 12 bit Video DAC en NSV (Noise Shaped Video) Technology van ANALOG DEVICES. De graphical user interface is nog gebruiksvriendelijker ontworpen, zij het nu bij de installatie, tijdens het afspelen of om alle snufjes te gebruiken die dit vooruitstrevende systeem biedt. Alle schermen hebben een hoge resolutie en zijn makkelijk te lezen. Levendige icoontjes verschijnen op de schermen en geven de nodige informatie om makkelijk en zonder problemen te navigeren en te selecteren.

De DV-757Ai is beschikbaar vanaf oktober 2002, consumentenprijs: 1299 euro.


EDITORS' CHOICE