NIEUWSB&W

Lenen via Internet


Redactie HiFi.nl | 30 oktober 2002 | B&W

De Nederlandse bibliotheken beginnen onder de naam `Leendirect` een gezamenlijke online dienst waarmee leden via het internet een cd, lp of dvd kunnen reserveren.

De bibliotheken zeggen met deze dienst de grootste muziekcollectie van Europa op internet beschikbaar te stellen. Sommige bibliotheken bieden via de eigen website de mogelijkheid om een boek, cd of dvd te reserveren. Wie echter een cd zoekt die niet in de bibliotheek aanwezig is, dient aan de balie van de bibliotheek het exemplaar te reserveren. Via de nieuwe landelijke dienst Leendirect wordt het vanaf 6 november mogelijk om online te reserveren en de gevraagde cd, lp of dvd door het hele land te laten bezorgen, aldus Emerce.

Wat er voor het aanvragen van een cd, lp of dvd betaald moet worden is afhankelijk van de bibliotheek. Er zijn bibliotheken die een extra bedrag rekenen voor het reserveren van een geluidsdrager. Andere bibliotheken berekenen hetzelfde bedrag als voor het lenen van een cd uit eigen collectie. Het project is tot stand gekomen met overheidssteun. Het is de bedoeling een soort gelijke dienst voor het online reserveren van boeken op te zetten.

MERK

EDITORS' CHOICE