NIEUWSB&W

Oprolbare TV schermen


0 | 29 oktober 2002 | B&W

De platte LCD-schermen zijn nog maar net begonnen met hun opmars in kantoor en huiskamer, of de opvolger dient zich al nadrukkelijk aan: het oprolscherm.

Cambridge Display Technology (CDT) heeft de verwachting uitgesproken dat in 2005 de technologie voor oprolbare schermen zo ver zal zijn ontwikkeld dat het serieus de concurrentie met huidige technieken als LCD of TFT kan aangaan, zo schrijft Reuters.

CDT deed de voorspelling na de overname van de onderzoekspoot van branchegenoot Opsys. Hiermee krijgt CDT meerdere technologieƫn in handen voor de fabricage van oprolbare schermen die gebruikt gaan woorden in tv`s en computerschermen. Zowel CDT - een spin-off van de universiteit van Cambridge - als Opsys (afkomstig van de universiteiten van Oxford en St. Andrews) verkopen hun oplossingen aan fabrikanten als Philips en DuPont. CRT, LCD, OLED Bij de oprolbare schermen wordt gebruik gemaakt van een methode waarbij OLED`s (Organic Light Emitting Diodes) worden gecreƫerd. Hiermee kunnen veel dunnere schermen worden gemaakt dan met de huidige lcd-techniek mogelijk is. Zo dun zelfs, dat de schermen kunnen worden opgerold. Bijkomend voordeel is dat OLED veel zuiniger is dan LCD (Liquid Crystal Displays).

MERK

EDITORS' CHOICE